Folkets hus stoppade Sverigedemokraterna

Artikeln publicerades

I onsdags genomförde Sverigedemokraterna i Emmaboda ett medlemsmöte som en upptakt inför valåret dit företrädare från distrikt med distriktsordförande var inbjudna.

– En tilltänkt mötesplats var Folkets hus i Emmaboda som även bokades och som bekräftades, säger Mattias Bäckström Johansson.

– Efter att föreståndaren för Folkets hus i Emmaboda, Hans Nilsson, uppenbarligen fått vetskap om detta så ville man avboka vår hyrning med hänvisning till att man har en policy att inte hyra ut till Sverigedemokraterna. Som skäl gömmer man sig delvis bakom att andra hyresgäster kan känna en oro samt att han även själv är av en annan politisk uppfattning än vår.

Mattias Bäckström Johansson är upprörd och kallar Hans Nilssons agerande för bristande syn och bristande respekt för demokrati.

– Det är upprörande att Folkets hus i Emmaboda, som årligen tar emot stora driftsbidrag från kommunen på cirka 1,6 miljoner kronor och som även håller med lokaler för kommunfullmäktige, hyr ut lokaler till samtliga invalda partier i kommunfullmäktige, förutom Sverigedemokraterna, säger Mattias Bäckström Johansson.

Trots att Folkets hus sa nej till Sverigedemokraterna lyckades man hålla sitt möte i onsdagskväll som planerat.

– Som väl är så finns det gott om företag i kommunen som inte har några bekymmer med att hyra ut konferenslokaler till demokratiska partier, säger Mattias Bäckström Johansson.