(1) Skriv kommentar Tipsa en vän

Tsunamivarningen:

Konnys familj evakuerades

Mitt i tsunamivarningen i Thailand. Det är Konny Lindblom från Oskarshamn.

Foto: Tomas Königsson
Kalmar Publicerad 120411 15:50 Uppdaterad 140614 18:46

På Thailandssemestern skulle Oskarshamnsbon Konny Lindblom, 47 år, tillsammans med sin fru och två barn åka på en snorkeltur i Khao Lak. Plötsligt fick föraren av båten väldigt bråttom. Men vid 15.30 hade alla tsunamivarningar för Indiska Oceanen dragits tillbaka.

Under två veckor semestrar Konny Lindblom och familjen nära Phuket i Thailand och på onsdagen begav de sig på en snorkeltur, berättade Konny Lindblom, klockan 14.40, svensk tid.

- Båten skulle in till hamn, men först ville inte föraren åka in till hamnen, vi cirklade runt, sedan tog båten en himla fart. Först trodde jag bara att chauffören var stressad, men det blev ett himla hallå och vi skulle snabbt upp på ett lastbilsflak.

Det var en märklig känsla, beskriver Konny Lindblom.

- Nu håller vi på att evakueras för andra gången, vi sitter i en minibuss, chauffören kan inte mycket engelska och säger att vi ska till ett "place". Det märks att det hänt något, poliser står utposterade och vinkade med rödljus på bron till Phukethalvön. Vi vet inte vad som händer, det är olika information från alla håll. Men du ser i människors ögon att det här är på allvar.

För Konny Lindblom är det en surrealistisk upplevelse.

- Jag jobbade i socialtjänsten i Oskarshamn efter tsunamin 2004, det var människor som omkommit då, nu kommer lite av den känslan tillbaka.

Enligt TT inträffade två jordbävningar på onsdagen nära den indonesiska provinsen Aceh, den första med magnituden 8,6 och den andra med 8,2.

En tsunamivarning utfärdades i delar av Thailand och Indien, och i Indonesien utfärdades en varning efter vart och ett av skalven.

På Thailands västkust orsakade tsunamivarningen om inte panik så stort tumult, rapporterar TT.

Sjukhus och affärscentra på Phulket evakuerades helt eller delvis. Alla flighter ställdes in från flygplatsen.

Mikael Silberstein
(1) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme