(17) Skriv kommentar Tipsa en vän

Thoralf Alfssons blogginlägg anmält för hets mot folkgrupp

Kalmar Publicerad 120718 11:07 Uppdaterad 120718 11:14

Thoralf Alfsson, riksdagsman för Sverigedemokraterna, skrev i juni ett blogginlägg som har blivit polisanmält.

Anmälare vänder sig mot ett blogginlägg som lyder:

"För varje somalier som får uppehållstillstånd i Sverige så ökar penningströmmen från Sverige till terroristorganisationen Al-Shabaab och mängden av drogen Khat som förs in i Sverige ökar med kvadraten."

Skrivningen utgör hets mot folkgrupp gentemot somalier, anser anmälaren då den är alltför generaliserande och gör ett utpekande av hela gruppen.

 

(17) Skriv kommentar Tipsa en vän

Kommentarer

 1. Äntligen!

  Det var på tiden att någon tog tag i att göra en anmälan. Både Alfsson och hans "svans" av skribenter på bloggen har gått över gränsen så många gånger utan repressalier. Detta ska följas med stort intresse.
 2. trams

  Man får inte visst inte tycka som man vill här i världen. När människan mister sin rättighet till att tala eller tycka, ja, då är världen snart till ända.
  TRAMS!
 3. Inte en chans

  Inte en chans att detta kan gälla som hets mot folkgrupp när det stämmer, SVD och andra journalsiter anser att 20% av Frankrikes befolkning skulle vara högerexrema och rasister för att de röstar på Le Pen vilket verkligen skulle räknas som förtal och hets .
 4. Korrekthet

  "Vi gillar olika, så länge vi gillar lika." i landet politiskt korrekthet.
 5. Inskränkt åsiktsfrihet, inskränkt faktafrihet

  Rille,

  I detta fall handlar det ju inte ens om "tyckande", utan om rena fakta. Det kausala och statistiska samband som Alfsson sammanfattade i sitt blogginlägg är ovedersägligt.

  "Hatfakta", en stigande nyspråksraket på den politiskt korrekta himlen.
 6. Stackars Alfsson

  Som sagt, det är inte första gången som Alfsson generaliserar och kommer med rena lögner på sin blogg.
  "Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer. Än en gång har detta påstående besannats."
  Här har vi ett exempel på en ren och skär lögn, eller var Anders Behring Breivik den första kristna terroristen i världshistorien? Skulle knappast tro det.
  "Jag upplever islam som det största hotet mot världsfreden och islam kan utan tvivel jämställas med nazismen och inte bara jämställas den är betydligt mycket värre. ”
  Att jämställa Islam med nazismen som genom förintelsen mördade mellan 11 och 17 miljoner människor som "inte passade in i det tredje riket" är inget annat än befängt. Extremister finns bevisligen att hitta i alla religioner, men här väljer Alfsson åter igen att generalisera och dra otroligt många människor över en kam. Retoriken om att vi lever under hot av islamister och liknande känns oroväckande lik den från 40-talet, Alfsson och SD har bara bytt syndabock.

  Alfsson har genom sina uttalanden visat att han har rätt mycket gemensamt med både Gollum och Gandalf; att de lever i en fantasivärld.
 7. Bra med anmälan

  Thoralf Alfsson har tidigare blivit fälld i domstol för inlägg i sin blogg. Det är bra att detta inlägg har polisanmälts så att polisen får undersöka om Alfsson begått ännu ett brott eller ej.
 8. Bra

  Det spelar ingen roll om det är sant eller inte. Så får man inte skriva.
 9. Polisanmäl DN också

  Inte bara thoralf beskriver detta. DN gjorde det redan 2010, http://www.dn.se/nyheter/sverige/drogpengar-fran-sverige-gar-till-terror . Borde inte de också polisanmälas? Det blir inte bättre för att man gömmer fakta. Hur tråkigt det än är att det är så.
 10. Patetiskt!

  Finns det ingen självransakan alls hos sagofiguren här och hans hejarklack när de slänger sig med jargonger och sin egen påtagna rätt att föraktfullt klanka ned på andra människor med höga ord om sin egna enda sanning? Och när kritiken kommer, ja då viftas den bort och man ser sig attackerad och "tystad". Vilket nonsens. Kliv ut ur den där självångestbubblan som ni måste sitta i och som gör att ni måste ge er på andra för att stå ut med er själva. Skärskåda er själva lite istället och öppna upp för lite hälp att komma till rätta med saker och ting hos er. Kanske kan det leda till lite positiva tankar gentemot medmänniskor istället. Stackare!
 11. Angiverilag

  HMF-lagen utökades med begreppet "missaktning" 1970 och har därefter medvetet tillspetsad rubricering - reg vägrade dela upp den i 2 delar. Ger dåliga vibbar att åsikter ska godkännas i domstolar. Det bäddar för angiveri, sa en känd s k antirasist i riksdagen. Att förbjuda åsikter håller inte i längden - inte ens om dessa är moraliskt förkastliga eller obekväma.
 12. Inte svart eller vitt

  Det är väldigt lätt att, som alla besservissers gör, döma åt endera hållet, men som vi alla (normalbegåvade) vet är det aldrig "svart eller vitt" utan någonstans däremellan. Man bör vara varsam hur man uttrycker sig på nätet, men till Thoralfs försvar kan man hänvisa till att DN uttycker sig på liknande sätt (Publicerad 2010-03-07): "Män från Somalia är den absolut största gruppen bland khatmissbrukarna i Europa, och det finns en uppenbar koppling mellan den ökande khatsmugglingen till Skandinavien och det växande antalet somalier som under senare år har sökt och fått skydd i Sverige undan hemlandets inbördeskrig, terror och misär".

  En mer sansad debatt är önskvärd men man får aldrig vara rädd för att undersöka fakta (hur obekväma de än kan tänkas vara). Utlys statliga forskningsmedel och låt seriösa forskare reda ut detta en gång för alla, så slipper vi svart-vita pajkastningar!
 13. Henrik

  DN säger att de flesta missbrukarna har Somaliska rötter och likaså smugglarna. De säger inte att i o m varje somalier som får uppehållstillstånd så ökar penningströmmen till terrorismen. Det är stor skillnad på att de flesta är någonstans ifrån till att alla per automatik pga sitt ursprung är på ett visst sätt eller utför vissa handlingar.
 14. Svar till Magnus

  Självransakan verkar inte vara varken Alfssons eller SD´s starka sida. Man går på i ullstrumporna och skyller all världens elände och ondska på Islam och känner sig helt utmobbade av det politiskt korrekta Sveriges medier och den politiska 7-klövern.
  "Åke Västervik" (Åke Möller?) skriver idag i en kommentar på en viss blogg att han har hört av en polare med insyn att det visst är så att företagare i Göeborg samlar in pengar till Al Shabab i Somalia via en moske,
  "-Inget jag kan verifiera, men så lär det vara." Om det är så SD´s representanter i länet bygger sina "sanningar" visar det på sällsynt dåligt omdömme.

  Själv hörde jag av en polare att Alfsson var med i både VAM och Rixfronten på 90-talet, inget jag kan verifiera, men så lär det vara... eller?
 15. horribelt

  Liksom luften, ljudet från min mun och de ord jag väljer- är mina åsikter fria. Det är absurt att förbjuda en annan människa att fritt tänka och säga ord. Det är så horribelt. Sjukt! Jag hatar äpplen! Jag hatar regn! Tänk om jag skulle hata albinos också?
 16. lagen under lupp - bra

  Sanningshalten spelar ingen roll HMF så obekväma fakta kan effektivt tystas. Uppsåt räknas, men nu är det ju faktiskt legitimt för en politiker att lyfta samhällsproblem. En selektering av vissa grupper som spec skyddsvärda o ej får omtalas i negativa sammanhang strider mot allas likhet inför lagen. M anser lagen ej behövs - varför avskaffar de då inte den? Skydd finns på individuell nivå - förtal m m. FP föredrar fri debatt. Lagrådet blev överkört vid varje inskränkning av yttrandefriheten. Lagen utgör ett sluttande plan för yttrandefriheten och har utökats successivt hela tiden.
 17. Ynkligt och patetiskt

  Bara att samlas runt fanorna och gå ut och demostrera mot denna verkningslösa lag.

  Att svenska medborgare återigen måste slåss för yttrandefrihet är sorgligt. Våran demokrati borde passerat detta stadium.
Bild
Bild

KALMAR

Kontakta nyhetsredaktionen i Kalmar

 Telefon: 0480- 42 93 10

 Sms/mms: Numret som gäller från din mobil är 720 80. Skriv OS (både stora och små bokstäver fungerar), mellanslag och din text. Om du mms:ar måste du minst skriva texten OS annars kommer inte bilden/filmen till rätt adress.

 Fax: 0480-875 45

 Adress: Box 830, 391 28 Kalmar

Skicka e-post och nyhetstips

Grafik
annonsutrymme