(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Rydström vann fajten på bana fem

SPORTEN Publicerad 120205 09:48

Det är en varm dag i La Manga. Solen står högt på himmelen och temperaturen är 19 grader. De båda kombattanterna, Henrik Rydström och Paulus Arajuuri, äntrar bana nummer fem på La Manga tenniscenter. Matchen kan börja.

Den reslige finländaren har ett kraftfullt tillslag på bollen och är inte blyg för att använda det. Den något kortare svensken menar att servern är hans akilleshäl, men hans dubbelfattade backhand kompenserar upp väl för eventuella tillkortakommande i spelet i övrigt.

– Serven är alldeles för dålig. Det är som i fotbollen, jag har inget tillslag, säger Henrik Rydström under inbollningen.

Efter en stunds uppvärmning är båda redo.

– Kom igen nu Finland!, skriker Paulus Arajuuri.

Rydström börjar att serva och man förstår snabbt vad han menar med att serven är akilleshälen. Arajuuri vinner blankt till 1–0.

– Ja, han brukar alltid få ett game när vi spelar, säger Rydström med ett snett leende.

Men det visar sig att även finländaren är lite trögstartad i sitt servande för Rydström bryter direkt tillbaka till 1–1.

– Bra spel ”Henke”, berömmer Arajuuri.

Finlands bidrag till världstennisen, efter Jarkko Nieminen, har en bra forehand men Rydström är en mer komplett spelare. Även om det är jämnt i bollarna vinner alltid Rydström till slut. Lagkaptenen går fram till 4–1. Sedan händer något. Arajuuri vinner ett game blankt. Rydström svär och går och hämtar bollen.

– Den jävla bollen går ju mer i sidled än rakt fram, säger Rydström och lägger bollen vid sidan. Den kommer aldrig tillbaka i spel…

Efter det är ordningen återställd. Rydström plockar fram sina passerslag och Arajuuri som försöker gå mer på nät blir bortspelad.

Efter matchen så tar de båda varandra i hand och tackar för en god insats, innan Henrik Rydström kan lyfta segerpokalen föreställande Roger Federer. Arajuuri går dock inte lottlös utan får ett litet tennisset.

(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

OAIK vann sexpoängsmatchen

Säsongens hittills viktigaste match.
Då gjorde Oskarshamns AIK en gedigen laginsats och tog tre blytunga poäng.

Det var en hyperviktig match som utspelade sig på Arena Oskarshamn på lördagseftermiddagen. Vid förlust hade Trelleborg ryckt ifrån OAIK och uppförsbacken varit jättebrant.
Nu såg i stället OAIK till att knappt bjuda gästerna från Skåne på en enda målchans och tog en stabil 1–0-seger.
– Det är en jäkla lättnad just nu. Det känns riktigt skönt att vara före Trelleborg och över nedflyttningsstrecket nu, säger målskytten Joakim Lengyel.
Målet kom efter knappt tio minuter i den andra halvleken. Efter fint kombinationsspel kom Christopher Christensson in med bra fart i straffområdet. När han försökte ta sig förbi en Trelleborgsförsvarare föll han pladask och domaren pekade på straffpunkten. Joakim Lengyel stegade fram och slog distinkt in bollen i målvaktens vänstra hörn.
– Jag var faktiskt inte nervös alls, jag visste att jag skulle sätta en, säger Lengyel.
När gjorde du ett sådant här skönt mål senast?
– Det var ett tag sen. Just nu känns det bara skönt att vi vann, säger matchhjälten.
Trelleborg orkade aldrig skapa någon ordentlig kvitteringsjakt efter 1–0-målet.
– Vi är trygga och lugna, vi låter dem inte skapa några farliga lägen, säger OAIK-tränaren Henrik Larsson som var stolt över sitt manskap.
– Det här var en oerhört skön seger. Jag tycker vi växer för varje match och börjar få ihop helheten.

?Viktigaste matchen hittills?

Upp över nedflyttningsstrecket.
Eller en riktigt brant uppförsbacke.
– Samtliga uttagna måste brinna för det här och tro på vårt spel, säger mittfältskreatören Filip Jägerbrink.

Oskarshamns AIK-tränaren Henrik Larsson lär knappast behöva hålla några brandtal inför sina mannar i eftermiddag. Dels har OAIK revansch att utkräva efter en snöplig vårförlust. Dels är det en sexpoängsmatch som kan bli avgörande för resten av höstsäsongen.
– Det är ju bara att bekräfta och inse att det är en otroligt viktig match som väntar. Det kan vara den viktigaste matchen hittills, säger Filip Jägerbrink.
Han kan mycket väl fara den som är mest revanschsugen av alla på Arena Oskarshamn i dag. Han missade en straff, eller rättare sagt Trelleborgsmålvakten Fredrik Persson räddade hans straff, i en match som efter viss dramatik slutade 2–1 till Trelleborg.
– Revanschlustan är stor. Dels efter straffmissen och alla övriga missade chanser, men också för att jag tycker vi var minst lika bra som den, snarare bättre. Det är nog den bästa bortamatchen vi gjort i år, säger Jägerbrink som har en mycket bra känsla inför dagens möte.
Är det hårt att säga att det är vinna eller försvinna i eftermiddag?
– Vinna eller försvinna är det inte, men alla matcher blir ju viktiga nu. Kan man vinna i morgon (läs i dag) så slipper man åka upp med stor press på sig när man ska möta något topplag i serien. Känslan är att vi ska gå ut och gasa på.
Något som talar för OAIK i eftermiddag är att de är starka hemma. 13 av 15 poäng har spelats in på plastgräset på Arena Oskarshamn. Dessutom är Trelleborg ett svagt borta lag. De har bara tagit fyra poäng på bortagräs.
– Att vi har tufft borta är ju bara att inse, men hemma får alla lag det tufft mot oss, det har vi fått bekräftat i alla matcher. Vi ska dra nytta av att vi är starka hemma och att det är de som har en lång resa och kommer till oss.
Jägerbrink är en av de med mest rutin i laget. Han känner själv att han vill ta ett extra stort ansvar i viktiga matcher som den här.
– Den här säsongen påminner extremt mycket om min första i Luleå. Det går inte att tro att man kan vänta till fem matcher återstår av säsongen och tro att man ska ta tag i det. Man måste vara med hela hösten. Jag var lite besviken i matchen mot Utsikten senast. Inte för att vi förlorar mot ett riktigt bra lag utan för att jag fick känslan av att vi inte hade riktigt krigarhjärta. Det är något som jag vet behövs. Samtliga uttagna måste brinna för det här och tro på vårt spel.

Grafik
annonsutrymme