(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Rydström vann fajten på bana fem

SPORTEN Publicerad 120205 09:48

Det är en varm dag i La Manga. Solen står högt på himmelen och temperaturen är 19 grader. De båda kombattanterna, Henrik Rydström och Paulus Arajuuri, äntrar bana nummer fem på La Manga tenniscenter. Matchen kan börja.

Den reslige finländaren har ett kraftfullt tillslag på bollen och är inte blyg för att använda det. Den något kortare svensken menar att servern är hans akilleshäl, men hans dubbelfattade backhand kompenserar upp väl för eventuella tillkortakommande i spelet i övrigt.

– Serven är alldeles för dålig. Det är som i fotbollen, jag har inget tillslag, säger Henrik Rydström under inbollningen.

Efter en stunds uppvärmning är båda redo.

– Kom igen nu Finland!, skriker Paulus Arajuuri.

Rydström börjar att serva och man förstår snabbt vad han menar med att serven är akilleshälen. Arajuuri vinner blankt till 1–0.

– Ja, han brukar alltid få ett game när vi spelar, säger Rydström med ett snett leende.

Men det visar sig att även finländaren är lite trögstartad i sitt servande för Rydström bryter direkt tillbaka till 1–1.

– Bra spel ”Henke”, berömmer Arajuuri.

Finlands bidrag till världstennisen, efter Jarkko Nieminen, har en bra forehand men Rydström är en mer komplett spelare. Även om det är jämnt i bollarna vinner alltid Rydström till slut. Lagkaptenen går fram till 4–1. Sedan händer något. Arajuuri vinner ett game blankt. Rydström svär och går och hämtar bollen.

– Den jävla bollen går ju mer i sidled än rakt fram, säger Rydström och lägger bollen vid sidan. Den kommer aldrig tillbaka i spel…

Efter det är ordningen återställd. Rydström plockar fram sina passerslag och Arajuuri som försöker gå mer på nät blir bortspelad.

Efter matchen så tar de båda varandra i hand och tackar för en god insats, innan Henrik Rydström kan lyfta segerpokalen föreställande Roger Federer. Arajuuri går dock inte lottlös utan får ett litet tennisset.

(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

OAIK-jublet fastnade i halsen

Det såg ut att bli en drömstart i division 1 för OAIK. Men efter 93 minuter fastnade jublet i halsen.
– Nu känns det bara tungt, säger tvåmålsskytten Joakim Lengyel.

Nästan tusen personer (928) hade letat sig till Arena Oskarshamn den här soliga påskaftonseftermiddagen. De bjöds på rejäl dramatik.
Vi börjar med det sista som hände i matchen.
OAIK hade en 2–1-ledning och inte mycket tydde på att gästerna från Halland – även om de hade mycket boll – skulle kvittera.
Men det skulle de.
Hörnan efter 93 minuter landade hos förre IFK Göteborgsanfallare Kamal Mustafa, som tryckte in 2–2-bollen bakom Lucas Hägg-Johansson i OAIK-kassen.
Det var i stort sett matchens sista spark.
– Just nu känns det bara tungt. Innan matchen hade jag nog varit nöjd om någon sagt att det skulle bli 2–2, men nu...nä, det känns som att vi hade kontroll på dem, säger Joakim Lengyel.
Han var på god väg att bli hjälte. När han byttes ut efter 80 minuter hade han gjort båda OAIK:s mål och vänt 0–1 till 2–1.
1–1 kom efter 25 minuter och var riktigt snyggt. Filip Jägerbrink skickade in en hård frispark som Lengyel mötte med vristen och dundrade in bakom Vladimir Lukic i Halmiakassen.
2–1 tio minuter in i andra var också läckert.
– Agebjörn nickade bollen i djupet och jag kom fri.
OAIK sjönk under sista halvtimmen långt ner i banan. Halmia hade mycket boll, dock utan att skapa särskilt mycket. I stället hade OAIK ett par bra lägen att göra 3–1. Närmast var Jägerbrink och Agebjörn som i samma anfall fick öppna lägen, men bommade dubbelt.
OAIK-tränaren Henrik Larsson:
– Så här är det i fotbollen. Visst är det trist att tappa segern på övertid, men jag är helt säker på att vi också kommer att vinna matcher som står och väger i slutet. Vi kan gå stolta från den här premiären med högt huvud.
Ni hamnade väldigt lågt i försvarsspelet i andra – var det medvetet för att spela på resultatet?
– Visst spelade vi lite på resultatet, men så lågt var inte tanken. Det är lätt att man sjunker för lågt. Halmia hade mycket boll, men jag tycker inte de skapade i princip någonting.
Halmiatränaren Peter Lindau var nöjd med poängen, men missnöjd med spelet.
– Vi har ju bollen i stort sett hela tiden, men vårt försvarsspel är riktgit svagt. Vi förlorar dueller och gör enkla misstag. Vi lät Oskarshamn vinna bollen för lätt.
Halmias poängräddare, Kamal Mustafa, var imponerad av motståndet.
– Jag tycker att Oskarshamn var bra. Defensivt var de riktigt starka och deras målvakt gjorde en fantastisk match.
Nästa uppgift för OAIK är Göteborgslaget Qviding på lördag.

Grafik
annonsutrymme