(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Rydström vann fajten på bana fem

SPORTEN Publicerad 120205 09:48

Det är en varm dag i La Manga. Solen står högt på himmelen och temperaturen är 19 grader. De båda kombattanterna, Henrik Rydström och Paulus Arajuuri, äntrar bana nummer fem på La Manga tenniscenter. Matchen kan börja.

Den reslige finländaren har ett kraftfullt tillslag på bollen och är inte blyg för att använda det. Den något kortare svensken menar att servern är hans akilleshäl, men hans dubbelfattade backhand kompenserar upp väl för eventuella tillkortakommande i spelet i övrigt.

– Serven är alldeles för dålig. Det är som i fotbollen, jag har inget tillslag, säger Henrik Rydström under inbollningen.

Efter en stunds uppvärmning är båda redo.

– Kom igen nu Finland!, skriker Paulus Arajuuri.

Rydström börjar att serva och man förstår snabbt vad han menar med att serven är akilleshälen. Arajuuri vinner blankt till 1–0.

– Ja, han brukar alltid få ett game när vi spelar, säger Rydström med ett snett leende.

Men det visar sig att även finländaren är lite trögstartad i sitt servande för Rydström bryter direkt tillbaka till 1–1.

– Bra spel ”Henke”, berömmer Arajuuri.

Finlands bidrag till världstennisen, efter Jarkko Nieminen, har en bra forehand men Rydström är en mer komplett spelare. Även om det är jämnt i bollarna vinner alltid Rydström till slut. Lagkaptenen går fram till 4–1. Sedan händer något. Arajuuri vinner ett game blankt. Rydström svär och går och hämtar bollen.

– Den jävla bollen går ju mer i sidled än rakt fram, säger Rydström och lägger bollen vid sidan. Den kommer aldrig tillbaka i spel…

Efter det är ordningen återställd. Rydström plockar fram sina passerslag och Arajuuri som försöker gå mer på nät blir bortspelad.

Efter matchen så tar de båda varandra i hand och tackar för en god insats, innan Henrik Rydström kan lyfta segerpokalen föreställande Roger Federer. Arajuuri går dock inte lottlös utan får ett litet tennisset.

(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild

Amerikan till Vikings

Nybro Vikings hade två värvningar kvar att göra.
Amerikanen Jack Berger blir den ena.
– Han är annan spelartyp än vad vi har, säger Andreas Holfelt.

Nybro Vikings gjorde under torsdagen klart med amerikanen Jack Berger. Han har de senaste fyra säsongerna spelat college-hockey på Princeton University och de två närmaste åren har Berger varit lagkapten i Princeton Tigers.
– Alla referenser säger att han är en lagspelare med ledaregenskaper. Han gör sitt jobb och tar stort ansvar. Det är en annan spelartyp än vad vi har, så det känns jättebra, säger Andreas Holfelt, Nybros tränare/sporchef.
Nybro Vikings kan tacka externa finansiärer för att värvningen har gått i lås.
– Vi har haft honom på tapeten under en längre tid, men vi har inte haft möjlighet att köpa honom. Men nu fick vi det och det känns spännande.
I fjol spelade Berger alla Tigers 32 matcher och han bokfördes för totalt tio poäng.
– Han kommer kanske inte vinna poängligan, men han har fina ledaregenskaper som vi tror kan höja laget. Man är inte lagkapten i USA utan anledning.
Efter att Vikings hade gjort klart med backen Viktor Jonsson aviserade klubben att två ytterligare spelare, en forward och en back, skulle värvas innan truppen spikades. Berger, som mäter 191 centimeter och väger 100 kilo, fyller forwardsplatsen – och det tilltänkta backförvärvet lär också bli en forward.
– Vi kanske egentligen skulle ha fått in en offensiv back. Men vi har funderat på det och har kommit fram till att vi ska skola om Marcus Mellström till back i stället. Han tände till på idéen och vi tror att han löser det. Så det kanske inte blir någon offensiv back, utan en forward.
Är ni nära att värva någon?
– Jo, men det ser bra ut. Vi ligger nära en forward, säger Andreas Holfelt.

Grafik
annonsutrymme