Nöje

Banjopunk och dansande syskon till Kalmar Stadsfest

Kalmar Artikeln publicerades
Svenska trion Baskery, vars musik beskrivits som banjopunk, kommer till Kalmar Stadsfest.
Foto: Ron Harris
Svenska trion Baskery, vars musik beskrivits som banjopunk, kommer till Kalmar Stadsfest.

De sista huvudakterna till Kalmar Stadsfest är klara. Bland artisterna märks Thomas Stenström och Ragnarök. Dessutom banjopunk med Baskery och de dansande syskonen från Nederländerna, Norah, Yarah och Rosa.

Nu har de sista musikaliska namnen till Kalmar Stadsfest 8-10 augusti bokats. De sista akterna som ansluter är Thomas Stenström, Baskery, Ragnarök och Norah, Yarah och Rosa.

Stenström, som spelar på Stortorget lördagen den 10 augusti, slog igenom stort 2014 med låten ”Slå mig hårt i ansiktet”, som idag har nått mer än 38 miljoner streams.

Thomas Stenström uppträder på Kalmar Stadsfest i augusti.
Foto: Blixten & Co
Thomas Stenström uppträder på Kalmar Stadsfest i augusti.

Syskontrion Baskery med Greta, Stella och Sunniva Bondesson, spelar på Larmtorget lördagen den 10 augusti. Trions musik har beskrivits som banjopunk och har jämförts med allt från Fleetwood Mac och First Aid Kit till Led Zeppelin.

Ännu en syskontrio kommer. Det är den nederländska dansgruppen Norah, Yarah och Rosa som uppträder på Stortorget fredagen den 9 augusti. Syskonen är bara 12 och 14 år gamla och besökte förra året Ellen Degeneres talkshow i USA.

Till sist ska det kultförklarade Kalmarbandet Ragnarök spela i Stadsparken lördagen den 10 augusti. Bandet bildades redan 1972 och gör nu för tiden ett fåtal spelningar.

Sedan tidigare är det klart att bland andra Molly Sandén, Wilmer X, Moneybrother, Janice, Bröderna Norberg, Hanna Järver, Albin Lee Meldau och Atomic Swing uppträder på stadsfesten.

Dessutom kommer Rix FM-festival till Kalmar på stadsfestens första dag. Där uppträder bland annat Måns Zelmerlöv, Sandra Cavazza och Lisa Ajax.