Kultur

Borgholm Brinner återkommer 2019

Borgholm Artikeln publicerades
In Flames på Borgholm Brinner i somras. Bandet var arrangör och avslutade de två festivaldagarna med två helt olika set.
Foto: Christer Tille
In Flames på Borgholm Brinner i somras. Bandet var arrangör och avslutade de två festivaldagarna med två helt olika set.

Nu är det klart. Svenska metalgiganterna In Flames återvänder till Öland nästa sommar med sin tvådagarsfestival Borgholm Brinner.

I ett pressmeddelande från Live Nation skriver In Flames sångare Anders Fridén:

"Första året med Borgholm Brinner var en overkligt fin upplevelse i vår karriär. Det har alltid varit en dröm att göra något i den kalibern och det blev ännu mer magiskt och mer speciellt än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Att vi hade den första festivalen på Borgholms Slottsruin var oerhört spännande och lärde oss mycket om vad vi kan göra för att göra nästa års upplevelse ännu bättre för våra fans. Vi är väldigt förväntansfulla och oerhört tacksamma till alla som fortsätter att följa vår musik och är med oss på denna resa."

Hårdrockfestivalen hålls på Borgholms slottsruin den 2 och 3 augusti 2019.

De första banden ska meddelas inom kort. Biljetterna släpps den 26 november.

I somras utgjordes lineupen av Satyricon, Dark Tranquillity, Refused, Raised Fist, Graveyard, Danko Jones, Comeback Kid, Tribulation och In Flames.