”Det känns kränkande”

Avidentifierad. Så här ser bilden ut som Slutpixlat klippt in ansiktet på Thoralf Alfsson i. Foto: Slutpixlat.se
Avidentifierad. Så här ser bilden ut som Slutpixlat klippt in ansiktet på Thoralf Alfsson i. Foto: Slutpixlat.se

– Som jag ser på det skulle detta kunna vara förtal. Men jag vill kolla med partiet först, säger Thoralf Alfsson själv om bilden.

Han tycker att fotomontaget påminner om den bild av honom som en socialdemokratisk bloggare lade upp i ett bildmontage, där han utmålades som Hitler.

Inte emot religionsfrihet

– Bloggaren dömdes i tingsrätten för förtal och jag väntar fortfarande på att jag ska få mitt skadestånd på 5000 kronor, säger han.

Slutpixlat har använt bilden på honom i ett inlägg som är en motreaktion på ett citat i Thoralf Alfssons blogg där han skriver:

”Jag säger att islam inte hör hemma i Sverige. Den religionen borde hållas utanför landets gränser.”

– Jag vet att det är tillspetsat men jag tycker att någon media borde ställa frågan till landets muslimer om de vill att vi inför Sharialagar i Sverige.

Betyder uttalandet att du är emot religionsfrihet i Sverige?

– Inte alls.

Thoralf Alfsson säger att han tycker att bilden på honom som högbystad SS-officer i en utbombad stad, visar på stor kunskap i Photoshop.

– Det är snyggt gjort, måsta man säga.

”Känns kränkande”

Men riktigt vad som helst tycker inte Thoralf att han ens som riksdagsman måste acceptera.

– Jag ska prata med partiet om det här.

– Jag tycker det känns kränkande.

Slutpixlat.se består enligt egen utsago av en multikulturell redaktion vars främsta mål är att bekämpa intolerans, främlingsfientlighet och rasism i det svenska samhället. Metoden är att använda sig av humorn som vapen.

Redaktionen består av ett antal pseudonymer, med namn som Karl-Johan Johansson Svensk som är chefredaktör och ansvarig utgivare, den wallraffande reportern Raffina Wall och Curt Latinosson.

 

Läs vad Pressombudsmannen, PO, har att säga om nidbilden, i papperstidningen (11 april) eller i E-tidningen (11 april).