För få kvinnliga tränare

Först ett litet test, hand upp ni som kan nämna en kvinnlig tränare för ett herrlag i vilken idrott som helst.

Inte många händer i vädret där, men om vi vänder på det då? Hand upp alla ni som kan nämna en manlig tränare för ett damlag i vilken idrott som helst.

Se där, händerna vajar likt vetestrånen septemberdag.

 

 

Jäkligt synd att det är så ytterst få föreningar som vågar ta steget och låta en kvinna träna herrlaget. Dels stänger man ute en stor del tänkbara kandidater och samtidigt går man miste om bra kunskap, bra metodik och bra psykologi – faktorer som många kvinnor behärskar betydligt bättre än många män.

 

 

Den enda kvinnliga tränaren för ett herrlag som jag kan komma på just nu är Kristina Landgren-Carestamsom var förbundskapten för det svenska innebandylandslaget juli 2004-juni 2006.

Anmärkningsvärt är att just på våren 2006 var senaste gången som Sverige vann VM i innebandy.

Efter lite googlande hittade jag även Elin Warnersom tränar Södertelge VBK (volleyboll). Sedan verkar det som det är helt stopp.

På måndag drar damallsvenskan igång. Och inte ens där råder jämställdhet. Av de tolv lagen är det bara Kristianstad som ståtar med en kvinnlig tränare i Elisabet Gunnarsdottir.

 

 

Det finns lokala lag som just nu letar efter nya tränare.

En uppmaning – vidga era vyer och var inte så inskränkta i ert sökande. Det första laget jag kommer att tänka på som söker ny tränare är Kalmar HK(handboll). Det finns kvinnor i närheten som är väl så meriterande och kunniga som de flesta manliga alternativen.

Ingen nämnd, ingen glömd – men glöm inte bort de kvinnliga alternativen!

Rasmus Elmoch Mattias Johanssonhade det blytungt mot Valencia i Europa League, 0–4.

Personalen på apoteketmåste vara den långsammaste yrkeskategorin i hela landet.

 Jag kan ha fel, men jag tror inte publikrekordet på 11 852kommer att slås på måndag mot AIK.

Har precis börjat läsa Jonas Moströmsdeckare, så här långt verkar det vara riktigt bra.

 

 

Roligaste läsningen den här veckan var Conny Blomanderstext om IFK Oskarshamn – Eleganternasom inte vill bli kallade eleganterna fast de själva marknadsför sig så.

Har det någonsin varit vindstilla på Bergavik IP?

Dopad aktiv och bråk vem som ska till OS - brottning är, och verkar tyvärr förbli, ett pajasförbund.

Varför vill inga spelare vara kvar i Färjestadens GoIF? Det var bättre förr, kalla in Bosse N, Kacka, Stellan, Hänget, Södde, Degen och Jana igen.

Sveriges bästa TV-programledare? Utan tvekan Rickard Olsson.

 

 

Brynäsvinner SM-guld.

Herregud, vilken TV-sommar vi har framför oss! Fotbolls-EMoch sommar-OS.

Kentär landets mest överskattade band, utan konkurrens. Till och med sämre än Håkan Hellström, och det vill inte säga lite.

Ryktet gör gällande att det ska komma snöidag. Det spelar ingen roll för mig, bara det inte blåser. Jag hatar vind, det var därför jag flyttade från Färjestaden.

Hoppas innerligt att Sverige lyckas i helgens OS-kval. Det finns ingen svensk idrottjag unnar ett OS-guld så mycket som just handbollen.

Såg att Expressen utsett Kalmar FF:sBesnik Rustemaj till allsvenskans femte största talang. Det sorteras definitivt in under avdelningen ”dålig koll”.