Kultur

Gränsöverskridande musikäventyr på Kalmar teater

Kalmar län Artikeln publicerades
Några av ungdomarna i Songlines Orkestra.
Foto: pressbild
Några av ungdomarna i Songlines Orkestra.

Söndagen den 28 april bjuds det på ett gränsöverskridande musikäventyr med Länsmusikens kammarorkester Camerata Nordica och Songlines.

– Samarbetet med Camerata Nordica är en möjlighet för ungdomarna att upptäcka klassiska instrument och klassisk musik. Deras bakgrund och kultur är samtidigt en inspiration för oss i orkestern, säger Zéphyrin Rey-Bellet som är konstnärlig chef för Camerata Nordica.

Under konserten får publiken stifta bekantskap med folkmusik från olika delar av världen och höra stycken ur den klassiska kammarmusikrepertoaren som också inspirerats av folkmusik.

– Under konserten möter vi en klassisk kvartett, några unga sångare, ett antal för oss ovanliga instrument från olika delar av världen samt också en elfiol. Alltså en konsert som utlovar många upptäckter och överraskningar, säger Helena Isaksson Baeck som ansvarar för Songlines.

– I Songlines Sessions samspelar musiker som kanske aldrig mötts förut. Den här gången tolkar Camerata Nordicas kvartett ungdomarnas musik; Arabisk folkmusik, kongolesisk musik, ungersk visa och klassisk musik – i Songlines Sessions finns inga gränser, bara musik, säger hon.

Fakta

Programmet den 28 april

13.00: Fikaförsäljning startar i caféet

14.00: Visning av filmen ”Vem” (för barn från två år)

14.30: Världsmusik med Songlines Orkestra på caféscenen

15.15: Visning av filmen ”Bram med myror i brallorna” (från 7 år)

17.00: Världsmusik med Songlines Orkestra och en kvartett ur Camerata Nordica

Visa mer...