Här bor Kalmars politiker

Artikeln publicerades

Östran har tittat på bostadsadresserna för kommunens fullmäktige-ledamöter.

Egnahem och bostads-rätter är favoritbostäderna.  Miljonprogrammens hyreslägenheter i Norrliden lockar inte lika mycket. Undantaget är en Socialdemokrat som bor på Två Systrars väg.

Flottast adress av alla har utan tvekan Michael Ländin (S), som köpte fastigheten Kalmarsundsparken 1, för ett antal år sedan. Områdets ståtliga patriciervillor är många Kalmarbors dröm när det gäller boende och hus nummer 1 i raden längs med sundet är ett av de finaste.

Rödgrönt på Boholmarna

Vackert bor också Mattias Adolfson (S) vars villa ligger ett stenkast från vattnet på Boholmarna, där även oppositionsrådet Anna Thore (MP), har ett hus, lite längre från vattnet än Adolfsons.

Ännu finns ingen politiker på Varvsholmen, som annars lockar folk med mycket pengar. Närmaste är grannholmen Ängö, där Thoralf Alfsson (SD) och moderaten Lennart Erlandsson som nästan bor grannar.

Sossar gillar Sandås

Sandås är en riktig favorit bland socialdemokrater, kanske är det förra kommunalrådet Kjell Henriksson, på Kylegatan som talat sig varm för sitt bostadsområde.

Inte en enda Centerpolitiker bor inne i stan.  Det är istället landsbygden i Trekanten, Tvärskog, Påryd och Hagby som lockar.

Partiledaren själv, Anders Andersson, bor i Trekanten och hans parhäst Ingemar Einarsson i Ugglebo, Påryd. Johan Persson (S) har också sökt sig till lugnet på landet, han och sambon Malin Almqvist bor ståndsmässigt i Bjursnäs, på en fastighet med tillhörande stora lador.

Per-Olof Jonsson (M) bor också mitt ute på landet, lantbrukare som han är i Oppeboda, norr om Rockneby.

Ledarna skyr Kvarnholmen 

Christopher Dywik, gruppledare för Kristdemokraterna följer trenden och har adress Melltorp.

Inte en enda partiledare bor på Kvarnholmen, närmast till stadshuset på morgonen har Bertil Dahl (V), som bor i Gamla stan och Inger Hilmansson (FP) som bor på Norrgårdsgärdet.

Vid valet i september väljs ett nytt kommunfullmäktige. Redan är det klart att många politiska veteraner slutar, det betyder att den politiska kartan ritas om, även när det gäller Kalmarpolitikernas bostadsadresser.