Nöje

Inför årets Diggiloo-turné: ”Jag tror faktiskt att det här kommer bli det bästa året”

Borgholm Artikeln publicerades
Årets artister i Diggiloo-turnén på deras träningsläger i Mallorca.
Foto: Kristofer Sandberg
Årets artister i Diggiloo-turnén på deras träningsläger i Mallorca.

Den 26 juli är det återigen dags för Diggiloo-turnén att besöka idrottsplatsen i Borgholm. I årets uppsättning medverkar bland andra eurovisionaktuella John Lundvik, födelsedagsgrabbarna i Arvingarna som firar 30 år i år och countryrocksångerskan Mimi Werner.

I sommar går Sveriges populäraste sommarturné av stapeln för 17:e gången i rad. 24 shower är planerade, från Skåne till Norrbotten, och i år är showen tillbaka på idrottsplatsen i Borgholm efter en avstickare på slottsruinen förra året.

Just nu har ensemblen precis kommit hem från ett träningsläger i Mallorca, där de spenderat en dryg vecka tillsammans för att gå igenom manus och lära känna varandra.

En av årets medverkande artister är som nämnt John Lundvik, som har fullt upp med både Diggiloo-turnén och Eurovision i Tel Aviv.

Hur lever livet?

– Jo tack, jag sitter här i en solstol och tittar ut över ett turkosfärgat hav och har inte mycket att klaga på, säger John Lundvik.

Så det är i själva verket semester ni är på?

– Njae, det har varit långa dagar med mycket rep, staging och prat om kostym, men dagarna har varit väldigt olika varandra så det har varit skönt, säger han.

Hur känns det att få vara med i årets uppsättning av Diggiloo?

– Det ska bli skitkul verkligen. Diggiloo är ju Sveriges största turné, här sparas det inte in på någonting.

Hur mycket har ni artister varit med och påverkat showen?

– Det fanns en tydlig grundstomme redan när vi kom hit, men sen har vi själva varit med och föreslagit inslag och brainstormat.

Vem eller vilka i gruppen hänger du mest med?

– Det är en blandning, vi gör det mesta tillsammans. Men Casper och jag har börjat morgnarna med en springtur, där är det ingen annan som har velat hänga på, säger John Lundvik.

Casper Janebrink och resten av killarna i Arvingarna deltar, precis som John Lundvik, också för första gången i turnén.

– Det har ju varit en önskan i flera år att delta. Vi har samtalat fram och tillbaka med Lasse Holm, men det har aldrig riktigt passat eftersom vi haft så mycket med Arvingarna. Men så i år när bandet fyller 30 år så tänkte vi att vi kör, säger Casper Janebrink.

Hur kommer ni fira detta?

– Vi kommer att bjuda på några av våra största hits i Diggiloo. Vill man sedan se mer av Arvingarna så kommer vi ha en krogshow i Göteborg, med start i september, säger han.

I år är det första gången som ett band deltar i Diggiloo-turnén, tror Casper.

– Det är en självklarhet att hela bandet är med, jag jobbar inte solo. Det blir liksom inte rätt grej om jag skulle göra det själv.

Casper säger att han hänger med alla i gänget, men kanske allra mest med sin forne mellokonkurrent John Lundvik.

Vem skulle du säga att John är i gruppen?

– John är jokern i gänget, som hoppar upp när man minst anar det. Men han är också vår stora stjärna. Vi får väl se när han kommer tillbaka efter Eurovision om han kommer prata med oss, säger Casper och skrattar.

Vilka i gänget kände du sedan tidigare och vilka är nya bekantskaper?

– Jag hade aldrig träffat Mimi Werner tidigare, annars är alla andra bekanta.

Artisterna i årets Diggiloo-turné.
Foto: Kristofer Sandberg
Artisterna i årets Diggiloo-turné.

Mimi Werner är en 29-årig countryartist från Borås som deltagit i Melodifestivalen ett par gånger, nu senast med låten "Songburning". Hon och Brolle, som också är med i årets uppsättning av Diggiloo, blev för ett par år sedan utsedda till ambassadörer för hjälporganisationen Hoppets Stjärna. De åkte då till Rumänien och tog del av de fattiga barnens vardag och spelade och sjöng tillsammans på hjälpcentret i Valea Seaca.

Hur kändes det att bli tillfrågad om att vara med i årets Diggiloo-turné?

– Med detta gänget känns det jättekul, det är ett riktigt toppengäng. Jag tror faktiskt att det här kommer bli det bästa året, säger hon.

Vad är det roligaste med att få vara med?

– Det roligaste är att få chansen att spela för en så stor publik. Att få möta så mycket folk och fira sommaren tillsammans med hela det svenska folket, säger Mimi Werner.

Kan du avslöja något om vad publiken kommer få se i sommar?

– När jag blev tillfrågad så hade jag en önskan om att få ha med ett countrymedley i showen, och det har jag fått igenom och det känns jättekul. Sen har jag och Brolle gjort en helt ny låt ihop som vi kommer köra under turnén, en countryduett. Det är ganska ovanligt med nya låtar i Diggiloo och det känns häftigt, säger hon.

Vem är du, John och Casper i gruppen?

– Casper är nog den skönaste grabben i gänget, han är den spexiga. John är den talangfulle och jag är country-ambassadören.

I fredags åkte gänget tillbaka till Sverige igen efter fem dagar på Mallorca. Idag, knappt två dagar senare, var det dags för John Lundvik och melloteamet att packa sina väskor igen och åka till Tel Aviv för ett två veckors rep och förberedelser inför Eurovisionfinalen.

Medverkande artister i

Diggiloo-turnén 2019

Jessica Andersson

Magnus Carlsson

David Lindgren

Mariette

John Lundvik

Mimi Werner

Arvingarna

Thomas Petersson

Brolle

Visa mer...