Kultur

Kalmar-Elin lämnade Ölandsbonden Simon

Tv Artikeln publicerades
Bönderna Per Solberg, Susanna Karlsson, Erik Nilsson och Simon Ohlsson. Arkivbild.
Foto: Stefan Nilsson / TT
Bönderna Per Solberg, Susanna Karlsson, Erik Nilsson och Simon Ohlsson. Arkivbild.

Hon har kämpat mot fågelskräcken ända sedan ankomsten till hönsbonden Erik Nilssons gård. Men kampen mot kycklingrädslan var inte nog i onsdagens avsnitt fick Katrin Lennartsson lämna ”Bonde söker fru”.

– Jag vet knappt vad jag känner. Det är en storm inuti, säger hon i programmet.

Hon gjorde redan från början klart att hon är livrädd för fåglar – men ansträngde sig för att bota sin fobi. Det räckte dock inte för att vinna hönsbondens hjärta och i onsdagens avsnitt av TV4:s ”Bonde söker fru” fick hon lämna gården.

Trots att Erik Nilsson konstaterade att de båda var ”jäkligt samsynkade” valde han att lägga all fokus på Caroline Kylli och Alicia Holmgren framöver.

Men att skicka hem Katrin Lennartsson var ingen lätt uppgift.

– Hon är en jättego tjej, och vacker och trevlig på alla sätt och vis. Hon har verkligen gjort sitt yttersta för att visa för mig att det jag upplevt som problem kanske inte är problem. Men man kan inte gå och tänka för mycket på det nu, utan jag får lita på att jag har gjort rätt, säger han i programmet.

Mjölkbonden Simon Ohlsson fick det lättare att välja. Efter att ha satt upp elstängsel med alla tre tjejerna slapp han välja själv, eftersom Elin Persson självmant valde att lämna programmet. Medan Amanda Olsson Rhodin och Frida Eriksson svarade varsitt tveklöst ja på frågan om de ville vara kvar på gården var Elin Perssons svar det motsatta.

– Jag har funderat lite och känner väl att vi inte har klickat på kärleksnivå, sade hon och fick medhåll av Simon Ohlsson.

Även hos skogsbonden Per Solberg var det dags för val. Han bestämde han sig för att låta Lina Nilsson och Sofie Öhman stanna kvar på gården, och en ledsen Evelina Johansson fick åka hem.

– Det känns naturligtvis fruktansvärt tråkigt. Det jobbigaste är nog att jag har öppnat mig så, och gett så mycket av mig själv, säger hon i programmet.

Nästa vecka väntar ordentliga singeldejter för samtliga bönder, som nu alla bara har två friare kvar att välja mellan.

Susanna Karlsson, som i tidigare program brottats med sina känslor för både Jim Wahlström och Hannes Haraldsson, hoppas nästan att något ska gå snett så att hon ska få lättare att välja:

– Det bästa som skulle kunna hända i dag är väl egentligen att dejten med Hannes går skit, säger hon i onsdagens avsnitt.

Fakta

De är kvar och dejtar bönderna

Per Solberg, 33, skogsbonde, Vimmerby: Sofie Öhman, Lina Nilsson.

Erik Nilsson, 25, hönsbonde, Hörby: Caroline Kylli, Alicia Holmgren.

Simon Ohlsson, 26, mjölkbonde, Öland: Amanda Olsson Rhodin, Frida Eriksson.

Susanna Karlsson, 27, mjölkbonde, Valdemarsvik: Jim Wahlström, Hannes Haraldsson.

Visa mer...