Insändare

Kulturen måste spara – kommunen bjuder på kalas

Insändare Artikeln publicerades

Vad är kultur för dig? Jag är övertygad om att merparten tillfrågade kommer att svara bibliotek och böcker.

Så långt allt väl, men vad sker i Mörbylånga kommun? Jo, man drar drastiskt ner på kostnaderna för vårt bibliotek. Alla ska spara, vi ska spara så till den milda grad att en duglig bibliotekschef väljer att säga upp sig och dra till en bättre kommun.

Hallå, inblandade tjänstemän och politiker. Ni har i organisation valt att tillsätta flera ”hitte på”-tjänster som kommer att kosta kommunen hundratusentals kronor i lön varje månad. ”Hitte på”-tjänster utan formella krav på någonting men trots detta en märklig tilltro från ansvariga tjänstemän att just dessa lekstugetjänster ska spara massor av pengar till kommunen. Tro det den som vill.

I ett anfall av stor generositet har kommunen valt att bjuda samtliga sina anställda plus vikarier på stort julbord med musikunderhållning och allt. Märkligt i detta avseende är att ingen näringsidkare i kommunen får uppdraget, utan dessa dryga 350 000 kronor som är budgeterade för kalaset går till krögare i Borgholms kommun.

Så Mörbylånga kommun, dess tjänstemän och ansvariga politiker. Var rädd om basverksamheterna. Vi har ett underbart bibliotek i fantastiska lokaler och med underbar personal. Låt det så förbli. Besinna er istället och sluta upp med att i någon form av storhetsvansinne anställa personal som vi inte ens riktigt vet arbetsuppgifterna för.

Pia Schröder, Arontorp