Lenny en viking igen?

Artikeln publicerades

- Nu får jag titta på de erbjudanden som kommer och tänka efter ordentligt innan jag bestämmer mig.

Lenny Eriksson var tränare i Nybro Vikings från år 2000 till 2003 och förde under den tiden laget från division l till Allsvenskan. Efter att sedan tränat Tingsryd under ett år, gick han till Nyköping som han tränat fram till nu. Under den tiden nådde man första året kvalserien till elitserien och i år slogs man ut av Björklöven när man spelade playoff om ett plats i kvalserien.

- Jag tycker nog att resultaten varit över förväntan under de här åren, säger Lenny Eriksson själv. Laget har ju inte varit något högbudgetbygge.

Blev inte sportchef

Hittills har Lenny Eriksson inte funderat närmare på de förfrågningar han fått från andra klubbar, eftersom han väntat på att Nyköping skulle bestämma sig.

- Det har varit lite oklart med organisationen här. Eventuellt skulle det ha blivit en sportchefstjänst här som kunde ha varit intressant, men så blev det inte.

Utesluter inget

Lenny Eriksson erkänner att han har sett sitt namn nämnas i samband med spekulationer kring vem som ska träna Nybro Vikings. Och tanken att återvända till Nybro verkar inte helt främmande för honom.

- Just nu utesluter jag ingenting. Men det väsentliga nu är att lyssna på vad folk ha att säga och inte förhasta sig. Jag har två söner också som jag måste resonera med. Viktigast är ändå att man känner att man får arbeta i en bra miljö och får en intressant utmaning. För mig är det hela grejen med det här jobbet.

Det sista året har det varit turbulent i Nyköping med en ordförande som avgått och en skatteskuld som skakat ekonomin. Men Lenny Eriksson tycker att man lyckats bra med att hålla problemen utanför omklädningsrummet.

- Men visst har det ändå varit jobbigt. Nu hoppas jag att det finns någon klubb med intressanta visioner. Jag ska börja titta på de förfrågningar jag fått. Det är bara en vecka sedan vi lämnade isen i Umeå, så jag har inte funderat över framtiden. Det har behövts tid att smälta säsongen som gick.

Är du bitter över att det inte blir något nytt kontrakt med Nyköping?

- Nej. Så fungerar den här branschen. Jag har fått arbeta tre år i två olika klubbar, Nybro och Nyköping. Det är få ishockeytränare som får stanna så länge som tre år i samma klubb.

Men tror du att vi får återse dig här i trakten igen?

- Det är väl inte otroligt.