Linnéstudent krävde att kvinnor skulle bära sjal

Artikeln publicerades

Trots upprepade tillsägelser har studenten fortsatt att uppträda hotfullt både mot medstudenter och mot sina lärare. Nu ansöker viceprefekten att studenten ska stängas av i väntan på disciplinnämndens beslut.

I början av mars vill studenten tala med en kvinnlig student. Han ad henna bryskt att sätta sig ned sedan lindade han en sjal om henne och bad henne att bära sjalen i klassrummet på fredagen.

– Han lindade sjalen om mig, utan att fråga mig om lov, skriver kvinnan i sin anmälan.

Kort efter den händelsen har studenten gått fram till en annan kvinnlig student och bryskt bett henne att få vara ensam med henne. Sedan har han krävt att hon ska sätta sig ned och därefter lindat en sjal, som han köpt själv, även om henne.

Ett par andra studenter såg att kvinnan tog illa vid sig och bad studenten att lämna kvinnan i fred.

Det finns också anklagelser som gäller att den hotfulle studenten ska ha luktat starkt av sprit i samband med lektioner.

Han ska också ha skällt ut sin lärare, efter det att denne först bett honom lämna klassrummet för att gå till en ny lektion. Lärare förklarade att, hen inte ville vara ensam med honom.

Studenten, vägrade gå och började istället ifrågasätta läraren, skrika och uppträda hotfullt.

Vice prefekten anser att ärendet brådskar och vill ha rektors tillåtelse att stänga av studenten i väntan på disciplinämndens beslut.