Löfstedt tackar för sig

Under Löfstedts ledning har herrlaget i Kalmar HK nått fram till kvalspel mot handbollens division 1 två år rad – och båda gångerna har man fallit på mållinjen.

– Men även om vi hade lyckats ta steget upp till ettan hade jag med största sannolikhet fattat samma beslut som jag nu gjort.

– Min ambition är att få träna ett lag som kan vinna SM-guld, och den ambitionen kommer jag inte att lyckas med om jag stannar kvar här i Kalmar.

? Vilken blir din nya klubbadress?

– Det är inget klart i nuläget. Jag har fått en del erbjudanden och förhoppningsvis blir det klart under de närmaste veckorna.

– Det enda jag kan avslöja är att jag med allra största sannolikhet kommer att träna ett handbollslag högre upp i seriesystemet än Kalmar HK.

– Jag är intresserad av att se om mitt sätt att träna ett handbollslag håller på en högre nivå.

Valde att stanna

Redan efter förra säsongen fick Joachim Löfstedt erbjudanden om att träna lag på en högre nivå, men då valde han att stanna i Kalmar HK.

– Det stämmer, jag ville ge det jag hade påbörjat en säsong till. Och även om vi inte lyckades ända fram i år heller tycker jag att vi var lite bättre i år än förra året.

Men vem som ska axla Löfstedts mantel som tränare i Kalmar HK är i skrivande stund inte klart.

– Nej, vi några olika koncept som vi ska följa upp. Vår förhoppning är att vi ska kunna presentera en ny tränare under april månad, säger föreningens Thomas Pettersson.

Två spelare lämnar

På spelarfronten är Robin Löfstedt och veteranen Anders Zackrisson de enda som aviserat att de inte kommer att spela för KHK nästa säsong i division 2.

– Vi hade ett möte igår kväll och när jag frågade killarna om de skulle fortsätta fick jag ja från samtliga utom från Jacob Oskarsson och Christian Berntsson som ville avvakta och se vem som blir ny tränare innan de bestämde sig, konstaterar Pettersson.