Insändare

Ofattbar hysteri över IKO:s avancemang

Insändare Artikeln publicerades
IK Oskarshamn jublar efter segern mot Timrå för snart en månad sedan. Nu är det hög tid för politiker och andra att sansa sig.
Foto: Mats Andersson/TT
IK Oskarshamn jublar efter segern mot Timrå för snart en månad sedan. Nu är det hög tid för politiker och andra att sansa sig.

Att IK Oskarshamn för några veckor sedan vann en match i Timrå, och därmed får spela i den högsta divisionen, har orsakat en ofattbar hysteri bland en del politiker, företrädare för näringslivet, kommuntjänstemän och inte minst lokalpressen. Spelarna har hyllats som hjältar och att man råkade vinna betecknas som en bragd.

Men det är dags för politiker och andra att vakna upp och sansa sig. Det handlar ju bara om en ishockeymatch. Man skulle kunna tro att det var något som är av stor och avgörande betydelse för alla invånare i kommunen.

Kommunalrådet och några ledande kommunala tjänstemän lät kommuninvånarna betala deras privata intresse av att åka till Timrå och se matchen. De hävdar i sitt försvar att hockeylagets avancemang är av stor vikt och att kommunen blir känd i hela landet och att segern gynnar till växten och att företagsamheten och att turismen gynnas.

På vad sätt gynnas ishockeylagets avancemang till exempel äldres möjligheter till bättre omsorg, eller ungdomars möjlighet till utbildning?

Varför tror de som nu hyllar IK Oskarshamn att just vår kommun blir så omskriven? Runt om i landet finns det många kommuner som har lag i den högsta serien, inte bara i ishockey utan även i andra lagidrotter.

Har de som nu yvas över IK Oskarshamns framgångar tänkt på att laget kanske åker ur den högsta serien efter en säsong och inte längre skapar rubriker?

Leif Lundqvist