Kultur

Ölandsbonden Simon får kritik: "Kysser vem som helst"

Tv Artikeln publicerades
Mjölkbonden Simon Ohlsson från Öland väljer bort Sarah Petterson i veckans
Foto: Tv4
Mjölkbonden Simon Ohlsson från Öland väljer bort Sarah Petterson i veckans "Bonde söker fru". "Jag har inte fått det riktiga pirret", säger han till Linda Lindorff. Pressbild.

Kramar, pussar och kyssar – i takt med att brevskrivarna blir allt färre börjar dejterna att hetta till i "Bonde söker fru". Samtidigt som intimiteten tilltar går snacket på gårdarna.

– Jag tror inte Simon vet att jag vet att han har kysst alla, säger Elin Persson i programmet.

Veckans "Bonde söker fru" blev ett riktigt pusskalas, men präglades även av nervositet på flera håll. Både Per Solberg och Simon Ohlsson stod fortfarande inför valet om vem som skulle behöva lämna gården.

Elin Persson räknade med att Simon Ohlsson skulle välja bort henne. Hon kände sig osäker på mjölkbonden efter att han kysst alla de andra brevskrivarna på gården.

– Han går runt och kysser vem som helst, det känns inte äkta, säger hon i programmet.

Men trots hennes farhågor blev det Sarah Pettersson som fick packa väskan den här gången.

– Det är klart att jag tyckte om Simon, han verkar vara en jättefin kille och jag tror att vi hade passat bra ihop, men jag fick inte tid helt enkelt, säger hon innan tårarna börjar rinna.

Hönsbonden Erik Nilsson har genom hela programmets gång försökt att vara så rättvis som möjligt – något som nu kritiseras av tjejerna.

– Du behöver inte tänka för mycket för vår skull, ingen av oss är gjord av porslin, säger Katrin Lennartsson till honom under en middag.

Mjölkbonden Susanna Karlsson har sedan starten haft ett extra gott öga för Hannes Haraldsson, och under en picknick började det att hetta till.

– Jag tror att jag är lite kär i Susanna, säger han framför kameran och begraver ansiktet i händerna.

Men när Hannes tvingas åka i väg från gården en kort stund passar Jim Wahlström på att visa framfötterna. Det blir ytterligare en romantisk dejt, och Susanna Karlssons känslor delades i tu.

– Jag känner att det börjar bli svårt nu om jag ska falla för två, berättar hon.

Hemma hos Per Solberg återhämtar sig brevskrivarna efter logfesten från förra avsnittet, samtidigt som det blir dags för skogsbonden att fatta ett beslut. I sista stund bestämmer han sig för att välja bort Madelene Eriksson.

– Man vet aldrig om man gör rätt eller fel val, det kommer att visa sig i efterhand, men jag tror ändå på min magkänsla och de känslor jag har inom mig, säger han.

Fakta

De är kvar och dejtar bönderna

Per Solberg, 33, skogsbonde, Vimmerby: Sofie Öhman, Lina Nilsson, Evelina Johansson.

Erik Nilsson, 25, hönsbonde, Hörby: Katrin Lennartsson, Caroline Kylli, Alicia Holmgren.

Simon Ohlsson, 26, mjölkbonde, Öland: Amanda Olsson Rhodin, Elin Persson, Frida Eriksson.

Susanna Karlsson, 27, mjölkbonde, Valdemarsvik: Jim Wahlström, Hannes Haraldsson, Martin Kristensson.

Visa mer...