Kultur

Ordnar teaterfestival i Västra Alsjö

Västra Alsjö Artikeln publicerades

I Västra Alsjö finns en liten teater i det gamla missionshuset. I augusti ordnar teterdirektören Johan Bernander en teaterfestival, Sveriges minsta kallar han den.

Johan Bernander bjuder in till teaterfestival i augusti i teatern i Västra Alsjö.
Johan Bernander bjuder in till teaterfestival i augusti i teatern i Västra Alsjö.

Det blir åtta föreställningar mellan den 7 och 16 augusti.

Festivalen inleds med fem föreställningar av monologen Resan till det lyckliga Arabien, med Johan Bernander som lantmätaren Carsten Niebuhr, den enda överlevande från den danska expeditionen till Jemen. Fem män reste till Jemen för att utforska naturen, samla handskrifter, rita kartor och jämföra verkligheten med Bibelns berättelser. Resan till det lyckliga Arabien ges 7, 8, 9, 13 och 14 augusti.

Gulli Petrini var en av förkämparna för rösträtt i Sverige. Hon var lärare i Växjö. När hon undervisade om evolutionen fick hon sparken, men det stoppade inte henne. Catherine Westling gestaltar Gulli Petrini i föreställningen Föregångerskan, den 10 agusti.

Jag ville jag vore en gås är en föreställning med sång, dikt och funderingar om att ta till vingarna och våga landa. Med Mia Nilsson och Ove Lindqvist, den 15 augusti.

Festivalen avslutas fredagen den 16 augusti med en blandad föreställning med gästartister där bland annat musiker från t.o.m waits orkester medverkar.

Nästa uppsättning på Teatern i Västra Alsjö blir Odysseus-hemkomsten, av Johan Bernander fritt efter Homeros.

I den medverkar skådespelarna Johan Bernander och Mia Nilsson.