Insändare

Säg ifrån direkt när någon börjar tafsa

Insändare Artikeln publicerades
Markera direkt om någon blir alltför närgången. Ibland kan det krävas en örfil.
Foto: Martina Holmberg / TT
Markera direkt om någon blir alltför närgången. Ibland kan det krävas en örfil.

Kvinnor, behöver tafs på låren leda till vidare ärendehantering?

En kvinna blev utsatt för en gruppvåldtäkt för tre år sedan av fem män. Männen friades i tingsrätten. Bevisbördan räckte inte till. Kvinnan tog sitt liv för ett år sedan. Vem skrev om hennes livsöde?

När riksdagsledamot Eskil Erlandsson (C) tog kvinnor på låret har det gått vidare i ärendehanteringen. Han är anklagad men har inte fått sin sak prövad. Vi får se hur det går. Han har blivit av med sina politiska uppdrag och har säkert en förtroendekris inom familjen.

På frågan om vi kvinnor blir utsatta är svaret ”ja”. En gång när jag i ungdomen var ute och dansade bjöd en gift man upp mig och började slicka mitt högra öra. Jag stannade upp och sa till honom: "Du, jag har tvättat mina öron” och lämnade dansgolvet. En annan gång försökte en man komma åt min BH och lite mer. Då fick jag nog och gav honom en örfil, med vänster hand för det sved det mest när den kom från en vänsterhänt.

Vi ska inte acceptera det som pågår, vi ska säga ifrån. Vår tids kvinnor har civilkurage att säga nej när någon tar på våra lår, oavsett om vi är födda på 50-talet eller yngre generationer. Jag trodde vi hade kommit längre med att säga ifrån direkt när någon tar på oss på ett sätt som blir obekvämt. För vi ska väl använda skattepengar till kvinnor som blivit utsatta för sånt som jag berättade om i början av den här texten.

Yvonne