Insändare

Sätt tummen i ögat på våra stridisar

Insändare Artikeln publicerades

I riksdagens försvarsutskott sitter borgerliga politiker som är klart olämpliga och utgör hot mot svensk säkerhetspolitik.

KD:s Mikael Oscarsson som är utbildad i Livets Ords skolor har omvärldsuppfattning som en elev i söndagsskolan. Liberalen ”Dynamit-Allan” Widman har i riksdagen motionerat om att fylla den nya hamnen i Slite med dynamit för att kunna spränga den då ”ryssen” kommer. Moderaten Hans Wallmark försätter inget tillfälle att propagera för en svensk Nato-anslutning.

Dessa tre driver nu på för att Sverige ska stödja USA:s och Storbritanniens planer för att in gripa mot Iran. Bakgrunden är att USA sade upp kärnvapenavtalet med Iran. Storbritannien kapade ett iranskt tankfartyg i Gibraltarsundet. De påstod att lasten var avsedd för Syrien som västmakterna utsatt för handelsblockad. Dessutom har USA infört sanktioner mot Iran som slår hårt mot civilbefolkningen. Pentagon för redan ett ekonomiskt krig mot landet. Europeiska företag som driver handel med Iran hotas med hårda repressalier från USA om de bryter mot direktiven.

Nämnda politiker beslutade att skicka Jas-plan till Libyen för att störta Ghadaffi. Är de nöjda med insatsen? De har definitivt inte kommenterat resultatet. Jan Björklund ville gå in i Irak tillsammans USA och Storbritannien. Har någon hört liberalernas självkritik?

Nej, med sådana politiker i försvarsutskottet finns anledning att vara orolig. Tyskland har avböjt deltagande i insatser mot Iran. De vill inte samverka. Risken att försätta sig i en storkonflikt är uppenbar. Vi måste sätta tummen i ögat på våra stridisar.

Hans Skagerlind