Insändare

Som att köra radiobil på flygets parkering

Insändare Artikeln publicerades

Har du besökt Kalmar Öland Airport sedan markområdet framför entrén gjorts om?

Om du har gjort det så har du antagligen precis som jag blivit topp tunnor, sicket stolleprov hela planen framför byggnaden blivit. Visst har svenska folket blivit tjockare, men att det ska vara så stora tomma ytor framför entrén verkar nipprigt, i all den stund som bilutrymmet starkt begränsats.

Det nya som nu gäller är att du ska kvittera ut ett parkeringskvitto innan vägbommen öppnas för dig. Stannar du kortare tid än 15 minuter inne på området så behöver du inte betala, men 16 minuter så smäller det.

Varken jag eller min passagerare var uppmärksam på detta utan vi körde in genom en vägbom som öppnades men i avsaknad av kvitto så kom vi helt enkelt inte ut. Vänlig taxichaufför hjälpte oss.

När jag påpekade den råddiga trafiksituationen utanför byggnaden för en av flygplatsens anställda fick jag ett riktigt snorkigt svar, att ”du kan minsann gå in och läsa på vår hemsida”... Kan påpeka att det var flera som klagade på trafiksituationen.

Varför ska det finnas plats för ett 20-tal taxibilar precis utanför, varför ska inte vi 15-minutare kunna lämna våra resenärer mellan taxi och entrén? Låt oss som bara ska släppa resenärer komma närmast och sedan kan taxi stå ett snäpp längre ut.

Om man inte vill köra in under bommen, så finns det ingen vändplats i anslutning till bominsläppet utan som bilist får jag köra en rejäl sväng runt hela området eller vända genom att backa. Kalmar Öland Airport borde kunna ha en snabbfil för allmänheten som bara ska släppa folk och sedan låta taxi stå ett snäpp utanför. Onekligen är det fler resenärer som blir hämtade än som åker taxi.

Nej flygplatsen i Kalmar, det där var ingen bra lösning om man inte vill ge oss besökare en känsla av att köra radiobil kors och tvärs på ett nöjesfält.

Pia Schröder, Arontorp