Debatt

”För vi är bara barn och borde få leka med snö”

Debatt ,

I går kunde vi läsa flera insändare från barn på Funkaboskolans mellanstadium som tycker det är fel att de inte får leka med snön och att deras skolgård är för tråkig. Här kommer några till.

Vår rektor har bestämt att vi inte får leka i snön men jag tycker att man ska få leka i snön. Jag tycker också att vår skolgård är tråkig och inte gjord för mellanstadieelever.

Jag tycker att man ska få leka med snön för att det är roligt. Det är inte farligt. Man vill gå ut när det är snö men om man inte får leka med den så vill man ju bara gå in. Eftersom vår skolgård är tråkig så har vi ju ingenting att göra om vi inte får leka med snön. Jag tycker att elevrådet borde ha varit med och bestämt och lärarna också för den delen men nu var det bara rektorn som bestämde.

Hursomhelst tycker jag att man borde få leka med snön. Man borde också få ha en skolgård som är gjord för mellanstadieelever.

Elvira Landegren

Jag tycker man ska få leka i snön för det är roligt.

Snön innebär att vi har något att göra. När vi inte har snö har vi ingenting att göra. För vån skolgård är byggd för högstadieelever. Det är roligt att leka i snön för man kan göra snögubbar, snöänglar, snölyktor och många andra roliga saker. Det är rektorerna som har kommit överens om det här att man inte ska få leka i snön. För lärarna och eleverna har inte varit med och bestämt det. Och det står med i barnkonventionen att man ska få vara med och bestämma.

Hursomhelst tycker jag att man ska få leka i snön för rektorerna säger att elevrådet har varit med och bestämt, men det har de inte.

Tyra Laneborg

Jag tycker att man borde få leka med snön.

Jag tycker också att vi borde få bygga snögubbar eller göra snöänglar men inte kasta snöbollar.

För vi är bara barn och borde få leka med snö. Vår skolgård är byggd för högstadieelever så när snön kommer så har vi någonting att göra. När snön kommer kan man vara kreativ och göra massa saker av snön men nu får vi ju inte leka med snön så det blir inget. Om vi inte får leka med snön har vi inget att göra på rasterna. När vi gick i trean fick vi leka med snön men varför får vi inte göra det nu?

Hur som helst tycker jag att vi borde få leka med snön för att ha någonting att göra här på Funkaboskolan.

Med vänliga hälsningar

Ellen Hildingsson

Jag tycker att man ska få leka med snön.

När det kommer snö så har vi något att göra. Men snön ska ligga på marken säger vår rektor. Om vi får röra snön och leka med den så blir det roligare, annars går man bara runt och pratar det är inte så roligt. När vi gick i trean så fick vi leka med snön och då fick man göra snögubbar snölyktor och snöänglar. Men nu i fyran får ingen leka med snön. Om man leker med snön blir man kreativ och hittar på roliga idéer.

Hur som helst tycker jag man borde få leka med snön här på Funkaboskolan

Elof Lundström

Jag tycker att vår skolgård är tråkig och inte gjord för mellanstadiet.

Vi måste ha en bättre skolgård för den är inte gjord för mellanstadiet. För om inte vi har leksaker så rör vi oss inte och det händer oftast bråk.

Vi tycker det är viktigt och ha en bättre för då kan man ha roligt och då händer det inte bråk. Om vi inte har saker att göra så känns det som att man vill vara inne. I trean hade vi jättemycket att leka med och då kan vi använda hela rasten men nu i fyran så känns det som att man inte använder hela rasten. Vi vill ha bättre skolgård för då kan vi vara mer pigga.

Vi vill ha bättre skolgård för då kan man göra något.

Hur som helst jag tycker att vi ska ha en bättre skolgård för jag vill leka på rasten.

Albion Imer