Debatt

Funkaboskolans barn vill få leka med snön

Debatt ,
Rektor Kerstin Espelund berättade i Östra Småland den 24 januari att på Funkaboskolan är det bara lågstadiebarnen som får leka med snön. Det tycker mellanstadiebarnen är orättvist. Barnen på bilden går inte på Funkaboskolan.
Foto:Yves Logghe/TT
Rektor Kerstin Espelund berättade i Östra Småland den 24 januari att på Funkaboskolan är det bara lågstadiebarnen som får leka med snön. Det tycker mellanstadiebarnen är orättvist. Barnen på bilden går inte på Funkaboskolan.

Många barn på Funkaboskolans mellanstadium tycker det är orättvist att de inte får leka med snön och att deras skolgård är för tråkig. Här är några insändare de skrivit.

Jag tycker att barn på Funkaboskolan ska få leka med snön och bygga snögubbar, snölyktor och göra snöänglar.

Snö innebär lek och att vi har något att göra eftersom vi har väldigt tråkig skolgård. Vi har inte snö så ofta så när det kommer vill jag leka i den.

Rektorn har bestämt att lågstadiet får leka med snön men inte mellan- och högstadiet, det är orättvist. I lågstadiets regler står det att man får leka med snön men inte kasta snöbollar, i mellan- och högstadiets regler står det att snön ska ligga på marken.

Jag tycker att barn ska få leka i snön men inte kasta snöbollar.

Nils Lundgren


Jag tycker att vi ska få leka med snön men inte kasta snöbollar. Jag tycker också att vår skolgård inte passar mellanstadieelever. Vår rektor har sagt att snön ska ligga på marken, att vi inte får leka med snön. Vår rektor sa i tidningen att vi alltid har haft regeln (snön ska ligga på marken) men det har vi inte.

Snön gör så att vi har något att göra. Vår skolgård är byggd för högstadieelever. Jag önskar att vi skulle få gungor, en hinderbana och en klätterställning, för rör man sig mycket blir man inte så trött på lektionerna. När snön kommer så kan vi inte göra något för vi får inte leka med den.

Hursomhelst tycker jag att vi ska få leka med snön, och få en bättre skolgård för mellanstadieelever.

Ella Kronqvist


Jag tycker att man ska få leka med snön. Jag tycker också att vår skolgård är tråkig och inte gjord för mellanstadieelever.

På vår skolgård finns det t ex inga gungor, rutschkanor, klätterställningar osv. Vi brukar oftast leka kurragömma och liknande lekar. Och när det väl blir vinter så vill vi leka med snön men enligt rektorn så ska snön ligga på marken. Vår rektor säger att dem reglerna alltid har funnits här på Funkaboskolan. Jag förstår att man inte får kasta snöbollar men jag förstår inte varför vi inte får leka med snön. Jag saknar att vi bygger snögubbar, snölyktor och sånt.

Hursomhelst tycker jag att vår skolgård är tråkig och att man borde få leka med snön.

Elin


Jag tycker att barn på denna skola ska få leka med snö. Många barn ville leka med snön men de fick inte. Rektorn valde att vi inte skulle leka med snön bara för att barn kastade snöbollar.

Vi barn har inget att göra när snön är på hela skolgården. För snön täcker vår innebandyplan, fotbollsplan och våra pingisbord. Jag kan inte ha kul när det finns snö. Men jag vill ha kul på skolgården och leka med snön.

Jag skulle vilja leka med snö och bygga en snögubbe.

Isak Osthaus


Jag tycker att barn borde få leka i snön. Jag tycker också att vår skolgård är tråkig. Vi har bara en bandyplan, två basketkorgar, två kingrutor och en fotbollsplan men om det är snö ute så kan man ju inte göra något av det för man kan halka. Det är ju tråkigt att bara gå runt.

Snön innebär att vi har något att göra. Snön kommer inte så ofta. Det var rektorerna som bestämde att snön skulle ligga på marken. Lärarna tycker att man ska få leka med snön. Rektorn sa att vi hade haft dem här reglerna hela tiden.

Hursomhelst så tycker jag att barnen på Funkaboskolan ska få leka med snön.

Celine Lindsäth


Jag tycker att man ska få en roligare skolgård på Funkaboskolan för vår skolgård är tråkig.

Jag tycker att det finns för lite roliga saker på skolgården där vi mellanstadieelever går. Jag skulle till exempel vilja ha gungor och andra saker. Om vi skulle få gungor skulle det bli mycket roligare och vi skulle alltid leka. Jag skulle också vilja ha en hinderbana. Vi hade en hinderbana på vår förra skolgård och den var jätterolig för man kunde alltid göra något så därför skulle jag vilja ha en här.

Hursomhelst tycker jag vi ska få en skolgård gjord för mellanstadieelever där vi kan leka.

Wasim Krim