Debatt

Halltorp dör utan busslinje

Kollektivtrafik Artikeln publicerades

Kommentar till Christopher Dywik (KD), vice ordförande Södermöre kommundelsnämnd, som i en artikel i Östra Småland svarade på frågor om kollektivtrafiken.

Tråkigt att inte alla politiker vill se en ändring på kollektivtrafik i Halltorp. Hur ska vi kunna åka närtrafiken på helgerna och kvällarna?

Så vi som bor i Halltorp och betalar lika mycket skatt som alla andra i kommunen ska inte få dra nytta av att åka buss och känna en tillgänglighet och en frihet?

Så vi som jobbar helger och kvällar ska alltså inte kunna bo i Halltorp då det inte går bussar dit ?

Vad har det med närtrafiken att göra menar du?

Så barnen som vill kunna nyttja till exempel fritidsgården i Ljungbyholm på kvällar hänvisas alltså till närtrafiken som INGEN AV DOM VILL ÅKA!?

Vet du varför? För att de vill kunna välja åka buss som alla andra ungdomar och inte bli straffade för att de bor i halltorp som tillhör Kalmar kommun!

Hur ska vi få hit arbetare och barnfamiljer om inte ens familjen kan välja ett miljövänligare alternativ och ta bussen in en lördag för att se på bio och ut och äta efter? Eller vuxna som vill ut och roa sig i Kalmar och inte kommer hem för att de bor i halltorp?

Nä du! Halltorp dör snart om inte bussturerna ändras! En fungerande busslinje som förr där bussarna från gamla E22 gick upp och vände räcker bra!

Får väl snart göra som många andra arbetare , flytta här ifrån! Inte hållbart att inte kunna ta sig till eller från sitt arbete när man bor i en tätort!

Är så innerligt trött på att vi i Halltorp är en vit fläck, som Johan Persson själv uttryckte det sist jag pratade med honom! Gör nått! Inte om 2 år utan NU!

Jenny Ryde

 

Inlägget på Facebook: