Debatt

Hellre Mardi Gras än militärparader

Debatt ,
Hellre en karnevalskung i New Orleans än kärnvapengeneraler i Washington.
Foto:Bill Haber/TT
Hellre en karnevalskung i New Orleans än kärnvapengeneraler i Washington.

Ryssland, Röda Torget, numera den 9 maj, ”Segerdagen” mot Nazityskland.

Kina den 3 september, Himmelska Fridens Torg, ”Segerdagen” mot Japan.

Nordkorea, Pyongyang, varierande datum, bland annat den 15 april, Kim-Il-Sungs födelsedag eller när man lyckats konstruera en atommissil, värre än de tidigare.

Till diktatortrion Vladimir Putin, Xi Jinping och Kim Jong-Un vill nu president Trump skriva in sig i världshistorien som den med den största, dyraste och enligt honom själv starkaste kraftuppvisningen av ett lands militära massförstörelsekapacitet.

Kommer efter detta i USA, paraders förlovade hemland, parader som Mardi Gras och andra att med kärlek, glädje och fred visa en än starkare sida av detta mångkulturella land?

Viva Las Vegas

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.