Debatt

Snöiga vintern inget önskeväder för MP

Debatt ,

Replik på inlägget av Max Troendlé (MP) och Dag Hansson (MP).

Miljöpartiets fortsatta existens i Sveriges riksdag bygger med stor sannolikhet på att man kan hålla frågan om ”klimathotet” levande i den svenska valrörelsen och för det behövs det klimatalarmister i debatten som målar upp rena skräckscenarier i framtiden. Det är precis detta vi ser ett exempel på från Max Troendlé och Dag Hansson. De hänvisar till forskning skriver de men den som har lite eget tänkande förstår säkert att dessa både herrar bara lyfter fram de mest skrämmande scenarierna och prognoserna från IPCC och SMHI. De scenarier och prognoser från IPCC som är mer realistiska och som innebär relativt begränsade effekter vid ett ändrat klimat glömmer de bort eller helt enkelt så undviker de att nämna detta, i sann klimatalarmistisk anda.

Istället fortsätter de med att hävda att Kalmar läns kuststäder kommer översvämmas inom några decennier men jag kan lova alla oroliga husägare att det kommer inte hända till år 2100. Max Troendlé hävdar i samma artikel att länet kommer drabbas av både torka och ökande vattenflöden beroende på klimatförändringarna. Det är så motsägelsefullt att till och med en femteklassare kan genomskåda deras bristande argumentation. SMHI:s prognoser visar på en ökad nederbörd med 15-20 procent fram till 2100. Det kommer absolut inte leda till någon torka, snarare tvärtom. Mätdata visar dessutom att nederbörden hittills ökat lika mycket på sommarhalvåret som på vinterhalvåret om man studerar data sedan 1870-talet. Att vissa år blir torra och andra år nederbördsrika beror på vädret, inte klimatet.

De senaste veckornas kalla och snöiga väder och med snörekord i vissa delar av Sverige är inget som Miljöpartiet önskar sig, i synnerhet inte ett valår. Det sänker deras trovärdighet i debatten även om detta ändå bara handlar om väder. Dag Hansson och Max Troendlé undviker dock att svara på mina frågor om inte klimatförändringarna även har positiva effekter. Att förneka detta är inte seriöst av en politiker som vill in i Sveriges riksdag.

Det finns dock forskare och professorer som har en helt annan uppfattning än klimatalarmisterna och miljöpartister. Lennart Bengtsson, är professor i dynamisk meteorologi, vid Max-Planck-Institutet i Hamburg. Jag instämmer helt i professor Lennart Bengtssons reflektioner.

”Det som emellertid förvånar mig mest är att oron för en klimatändring är så extrem i Sverige där ett varmare klimat enbart är till landets fördel. Samtidigt så oroar sig landet knappast alls över dagens enorma folkvandring utan ser det i stället mer som en fördel. Hur man kommit fram till detta kan man fråga sig.”

Thoralf Alfsson (SD)

Kalmar 

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.