Debatt

Stärkta skyddsombud bra för jämställdheten

Debatt ,
Skyddsombudens möjligheter måste förbättras. Att – som arbetsgivarna vill – ersätta dem med "oberoende arbetsmiljörådgivare" vore förödande för demokratin på arbetsplatserna.
Foto:PONTUS LUNDAHL/TT
Skyddsombudens möjligheter måste förbättras. Att – som arbetsgivarna vill – ersätta dem med "oberoende arbetsmiljörådgivare" vore förödande för demokratin på arbetsplatserna.

Den 8 mars – internationella kvinnodagen – är en dag att hylla alla som står upp för ökad jämställdhet. Som aldrig viker när kvinnors frihet, trygghet och makt över sina egna liv begränsas eller ifrågasätts.

För Kommunal är den feministiska övertygelsen en del av allt vi gör. Den 8 mars, precis som alla andra dagar på året, drivs vi av en vilja att göra rätt och göra jämställt.

Otroligt viktiga i det arbetet är de fackliga skyddsombuden på arbetsplatserna. Vägen mot ökad jämställdhet börjar alltid i det lilla. På bussen på väg hem från arbetspasset. I mötet med den enskilde medlemmen. Runt om i landet ställer skyddsombud upp i vått och torrt för att förbättra villkoren för sina kollegor. Samtidigt vittnar många fackligt förtroendevalda om en osäkerhet i vad uppdraget innebär och vilka verktyg som finns. Nu måste deras möjligheter förbättras.

Inför 8 mars uppvaktar Kommunal arbetsmarknadsminister Ylva Johansson med tydliga krav för att stärka skyddsombuden, och därmed tryggheten och jämställdheten på svensk arbetsmarknad. Vi vill att utbildningarna som skyddsombuden går regleras i lag. Minst fem dagar ska en utbildning innehålla. Och som skyddsombud ska du känna dig trygg i att kunna vidareutbilda dig med minst en kompetensutvecklingsdag per år. Så får vi arbetsgivarna att prioritera arbetsmiljön på jobbet – och så säkerställer vi att du som skyddsombud har på fötterna om tryggheten på arbetsplatsen skulle hotas.

En lagändring av det här slaget skulle också innebära ett erkännande av det viktiga arbete som skyddsombuden bedriver – och som Svenskt näringsliv gång på gång vill skjuta i sank. Så sent som i höstas kom en ny rapport där arbetsgivarna bland annat vill ersätta de regionala arbetsmiljö- eller skyddsombuden med oberoende arbetsmiljörådgivare. Det vore förödande för demokratin på arbetsplatserna och för den fackliga verksamhet som den svenska modellen till stor del består av.

Höstens många #Metoo-upprop lämnar oss med en tydlig hemläxa. För oss fackliga är lärdomen glasklar: vi måste intensifiera vårt arbete och driva våra krav med ännu högre röst. Nu hoppas vi att arbetsmarknadsministern ska gå oss till mötes – stärk skyddsombuden och öka jämställdheten, Ylva Johansson!

Mahlin Bergman, avdelningsordförande, Kommunal Sydost

Pia Holgersson, skyddsombud, Februarivägens gruppboende, Borgholms kommun

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.