Debatt

Tips till politiker som är arbetsgivare

Debatt ,

Till dig som är politiker i kommunfullmäktige i Mörbylånga kommun.

Du som politiker är arbetsgivare för medlemmarna i Kommunal som är anställda i Mörbylånga kommun.

På tisdagen är det sammanträde med kommunfullmäktige i Mörbylånga. Vid detta möte finns Kommunal på plats och delar ut en bok till dig: ”Ta täten – tio tips till politiker som är arbetsgivare”.

Medlemmarna i Kommunal hör till Sveriges mest älskade yrkesgrupper. Skickliga barnskötare, ekonomibiträden, undersköterskor, elevassistenter med flera. Människor som varje dag, året om, dygnet runt står för kvalitet och kontinuitet i Mörbylånga kommun.

För att underlätta din roll som arbetsgivare för alla dessa proffsiga yrkesmänniskor får du idag Kommunals bästa tips för bättre arbetsvillkor och högre kvalitet.

Ett urval av vad Kommunal uppmanar dig att satsa på:

• Heltid som norm

• Minska visstidsanställningar

• Ökad bemanning

Har Mörbylånga kommun personal som trivs på jobbet, som får påverka sin situation och känna sig nöjd med utfört arbete när man lämnar arbetsplatsen – då har du som arbetsgivare kommit långt.

Låt proffsen vara proffs – det vinner du och kommuninvånarna på.

Birgitta Roskvist, sektionsordförande Kommunal Öland

Mahlin Bergman, avdelningsordförande Kommunal Sydost

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.