"Det är svårt att toppa Thorleifs"

Emmaboda Artikeln publicerades
Magnus Franzén är välkänd musiker och nu har han fått ett nytt deltidsjobb i dansbandet Glenn-Endys.
Foto:Lars Johansson
Magnus Franzén är välkänd musiker och nu har han fått ett nytt deltidsjobb i dansbandet Glenn-Endys.

Musikern Magnus Franzén har bland annat spelat i Thorleifs. Nu är han på banan igen - den här gången med Glenn-Endys.

44-årige Magnus Franzén, Emmaboda, har tidigare spelat i många år med välkända dansband som Thorleifs, Jontez, Carina Jaarneks och Martinez. Nu ska han ta hand om keyboard, dragspel och saxofon i Glenn-Endys som har sin bas i Motala/Linköping.

På senare år har han spelat mer sporadiskt och har jobbat som busschaufför. Det gör han alltjämt och är timanställd på Tingsrydsbuss. I Glenn-Endys är han medlem från och med den 26 maj och han ersätter Lars Eriksson som spelat i bandet i 26 år.

– Den första spelningen med Glenn-Endys är på Belganet nedanför Hallabro den 26:e. Jag repar in låtar nu och det är väldigt kul att komma i gång igen. Samtidigt är jag glad för att det är på deltid. Jag var heltidsmusiker i många år och det sliter. Nu är det dessutom tufft med jobb i branschen.

Han ska ta hand om saxofon, dragspel och keyboards. Han ska också ta hand om arrangemangsdelen.

– Glenn-Endys är ett deltidsband, men har stor publik inom mogendansen. Jag ska också takta upp med min egen verksamhet och har bland annat en fin kyrkospelning i Holmsjö den 30 juli. Dessutom ska jag jobba mer med min studio, men jag släpper inte bussjobbet.

I sju år var han medlem i Thorleifs.

– Det är svårt att toppa det. Vi var med i melodifestivalen 2009 med Sweet kissing in the moonlight och det är en väldigt rolig erfarenhet. Jag siktar dock inte på att bli heltidsmusiker igen, utan ser fram emot att kunna jobba med både-och. På det sättet kan jag koppla av mer och det måste vara roligt.