Fotbollscup för cancerforskningen

Emmaboda Artikeln publicerades

Under lördagen arrangerades en damfotbollscup i Emmaboda med målet att samla in pengar till cancerforskningen.

Hallå Alma Sternegård.

Alma Sternegård, en av tjejerna bakom fotbollscupen i Emmaboda som bland annat arrangeras för att samla in pengar till cancerforskning.
Alma Sternegård, en av tjejerna bakom fotbollscupen i Emmaboda som bland annat arrangeras för att samla in pengar till cancerforskning.

Hur gick det med cupen?

– Det gick väldigt bra, till slut. Vi hade lite problem med att ett lag hoppade av i veckan men vi lyckades få in ett ersättningslag så det var åtta lag med och spelade. Vi gick faktiskt in själva med ett tredje Emmabodalag. Segrare blev Färjestaden som besegrade Emmaboda lag 2 i finalen med 3-1.

Hur mycket pengar lyckades ni samla in?

– Det vet vi inte exakt än, det vi vet är att hälften av överskottet kommer vi att skänka till Barncancerfonden men exakta belopp blir nog klara under veckan då vi räknat igenom allt. Vi vet också att det finns besökare som skickat in pengar direkt till Barncancerfonden. Det är mycket som ska räknas, in och utgifter innan vi vet hur stort överskottet blev.

Kommer ni att göra om arrangemanget?

–  Detta var andra året, målsättningen är absolut att arrangera en ny cup nästa år. Det gäller bara att hitta lag som vill vara med, det var lite tufft i år. Men vi räknar med att återkomma2018 också.