KD: ”Öppna en mottagning för äldre”

Emmaboda ,
Landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD) stödjer Gull-Britt Hellborgs förslag om äldremottagning på den nya hälsocentralen.
Foto: Peter Lejon
Landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD) stödjer Gull-Britt Hellborgs förslag om äldremottagning på den nya hälsocentralen.

Gull-Britt Hellborg (KD) vill att det på den nya hälsocentralen inrättas en äldremottagning. Hon får stöd av landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD).

Den nya hälsocentralen i Emmaboda växer varje dag och det är planerat att verksamheten ska vara inrymd i nybygget i mars nästa år.

– Det är en mycket bra satsning som landstinget gör i Emmaboda, men i KD tycker vi att det vore på sin plats att bereda plats för en särskild äldremottagning - helst med separat ingång, säger Gull-Britt Hellborg.

Landstingsrådet Gudrun Brunegård som besökte Emmaboda i veckan stödjer den tanken.

– Det är något som KD driver och vi tycker också att det är hög tid att landstinget i Kalmar län skaffar en egen ambulanshelikopter. Det är en kostnad, visst, men den kan delas med landstingen i Jönköping och Östergötland. Det skulle betyda mycket för att bland annat strokepatienter snabbt ska kunna forslas till universitetssjukhuset i Linköping, säger Gudrun Brunegård.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.