KD: ”Öppna en mottagning för äldre”

Emmaboda Artikeln publicerades
Landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD) stödjer Gull-Britt Hellborgs förslag om äldremottagning på den nya hälsocentralen.
Foto: Peter Lejon
Landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD) stödjer Gull-Britt Hellborgs förslag om äldremottagning på den nya hälsocentralen.

Gull-Britt Hellborg (KD) vill att det på den nya hälsocentralen inrättas en äldremottagning. Hon får stöd av landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD).

Den nya hälsocentralen i Emmaboda växer varje dag och det är planerat att verksamheten ska vara inrymd i nybygget i mars nästa år.

– Det är en mycket bra satsning som landstinget gör i Emmaboda, men i KD tycker vi att det vore på sin plats att bereda plats för en särskild äldremottagning - helst med separat ingång, säger Gull-Britt Hellborg.

Landstingsrådet Gudrun Brunegård som besökte Emmaboda i veckan stödjer den tanken.

– Det är något som KD driver och vi tycker också att det är hög tid att landstinget i Kalmar län skaffar en egen ambulanshelikopter. Det är en kostnad, visst, men den kan delas med landstingen i Jönköping och Östergötland. Det skulle betyda mycket för att bland annat strokepatienter snabbt ska kunna forslas till universitetssjukhuset i Linköping, säger Gudrun Brunegård.