Offer för mordförsök inte hörd

Emmaboda Artikeln publicerades
Promenadstråket vid Bjurbäcken nära Storgatan spärrades av efter mordförsöket på tisdagskvällen.
Foto: Peter Lejon
Promenadstråket vid Bjurbäcken nära Storgatan spärrades av efter mordförsöket på tisdagskvällen.

En man i 20-årsåldern är allvarligt skadad efter ett mordförsök i Emmaboda sent på tisdagskvällen. En annan man i 20-årsåldern, som är bekant med den skadade, är anhållen som misstänkt.

Polisen larmades klockan 22.58 på tisdagskvällen och åkte till platsen, vid promenadstråket vid Bjurbäcken nära Storgatan, tillsammans med ambulanspersonal. Detta efter att man fått samtal om att en man blivit knivskuren.

Den skadade mannen som anträffades är i 20-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen fanns uppgifter om att det varit bråk i området och på tisdagskvällen hade man säkrat en trolig brottsplats som man spärrat av.

– Brottsplatsen är mellan Storgatan och Hantverkargatan, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Under natten kunde man också gripa en misstänkt gärningsman, som sedan anhölls. Det rör sig om en man i 20-årsåldern som nu är misstänkt för försök till mord. Han greps på en annan plats i Emmaboda och är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Han förnekar brott. De två männen är bekanta med varandra sedan tidigare, säger Robert Loeffel.

Under natten var polisens tekniker på plats, liksom flera patruller som förhörde personer på platsen.

– Nu ska allt detta sammanställas och fler förhör ska hållas med de inblandade. Dessutom är vi på gång med mer utredningsarbete i området. Offret har vi bara pratat med tillfälligt på platsen innan han fick åka med ambulansen, säger Robert Loeffel på onsdagsförmiddagen.

Enligt sjukvården är mannen som fördes till sjukhus allvarligt skadad och är inlagd för vård. Vid 15-tiden på onsdagen hade han fortfarande inte hörts.

– Det ska ske under dagen, säger åklagare Magnus Ling, som leder förundersökningen.