EU-valet 2019

EU-valet
Glädje och lättnad var det på Socialdemokraternas valvaka. Anders Henriksson menar att trenden har brutits. Johan Persson hoppas på ytterligare ett mandat.
Foto:

EU-valet
Mathias Karlsson, här på valvakan till riksdagen. I EU-valet har länets liberaler valt att inte ha någon gemensam valvaka.
Foto:

EU-valet
Moderaternas Måns Linge kunde glädja sig åt att den första vallokalsprognosen visade att det gått mycket bra för hans parti. Tydlighet är förklaringen till framgångarna, menade han.
Foto:

EU-valet
Erik Ciardi (C) pustar ut efter den första vallokalsundersökningen som visar att Centern gjort ett bra val och ökade ett mandat.
Foto:

EU-valet
Birgitta Axelsson Edström är inte förvånad över att Feministiskt Initiativ rasat.
Foto:

Dubbla val
”Jag har fortfarande inte bestämt mig. Det är jättesvårt”, säger Ingrid Persson från Degerhamn.
Foto:

EU-valet

Lista:
Enligt en opinionsundersökning från DN/Ipsos gjord i april hamnade miljö- och klimatfrågor högst upp när väljarna skulle uppge vad som har störst betydelse när de ska lägga sin röst i EU-valet den 26 maj.
Foto:

När EU-parlamentet samlas i plenisalen i Strasbourg (höger i bild) används en ritual som främst är känd från det forna Romarriket och gladiatorstriderna i Colosseum (vänster i bild). Obs. Bilden är ett montage.
Foto:

Med en dosa general i näven och en delicatoboll i magen beger sig Centerpartiets förstanamn i EU-valet iväg till Blomstermåla för att möta lokala partimedlemmar.
Foto:

Vändpunkt
Carl Schlyter var EU-parlamentariker 2004-2014 för Miljöpartiet. I dag är han talesperson för det nya partiet Vändpunkt.
Foto: