Familj

"Finns gamla hål att stoppa pengarna i"

Kalmar Artikeln publicerades
Herre på täppan. Niklas Ravnestam tog hem segern i Farmen 2017.
Foto:Mats Holmertz
Herre på täppan. Niklas Ravnestam tog hem segern i Farmen 2017.

Niklas Ravnestam från Kalmar tog hem segern i Farmen 2017 och blev 500 000 kronor rikare.

Hur firade du segern?

– Hasse och Alexander från Farmen tog en roadtrip ner till Kalmar och tillsammans gjorde vi stan i helgen. Mest ordentligt firade vi i lördags, men vi orkade även med lite firande i går.

Har det varit svårt att hålla segern hemlig?

– Faktiskt inte, mina bekanta har inte grillat mig så hårt. Men det har varit väldigt mycket hysch-hysch. Innan det blev officiellt att jag skulle vara med i Farmen så fick jag inte ens säga var jag hade varit.

Hur vill du beskriva finalen?

– Det var en jämn kamp. Jag var rätt säker på att första utmaningen med dragkamp skulle gå bra eftersom jag både var tyngre och starkare än Hasse. Men sen när det blev yxning förstod jag att jag var tvungen att satsa på vilja och styrka eftersom Hasse är bättre på teknik. Men jag hade gått ner över 20 kilo i vikt vid det här laget och fick mjölksyra direkt. Det var på håret att jag hann före Hasse.

Sista utmaningen var ett husförhör och där svarade båda lika bra. Niklas två vinster gjorde dock att han till slut kunde stå som segrare.

– Det kändes otroligt härligt, det tror jag syns också när man tittar på programmet.

Är det skönt att Farmen nu är över?

– De har varit kul att följa och få minnas tillbaka, men visst känns det skönt att kunna börja fokusera på andra grejer.

Hur har all uppmärksamhet känts?

– Det har känts bra. Det har varit väldigt mycket positiv respons, det enda negativa jag har fått höra från några är att jag har varit tråkig. Att jag inte har gjort så rolig tv, och där får jag väl ge kritikerna rätt. Jag har inte varit någon pajas, utan jag har varit mig själv hela tiden.

Gäller det alla på Farmen?

– Ja, alla farmare var samma personer oavsett om kameran var på eller inte. Det går inte att vara något annat om du vill kunna klara dig långt i den här tävlingen. Det är ju väldigt slitsamt, och då går det inte att gå omkring som någon tv-version av dig själv. Det orkar du inte.

Skulle du rekommendera andra att vara med i programmet?

– Ja, många av deltagarna berättar att de omvärderade sina liv och relationer när de kom hem. En sådan här paus från det vanliga livet är inget man kan köpa. Så även om man inte vinner så är tävlingen värd mycket.

Du vann en halv miljon som vinnare av Farmen. Vad kommer du göra med pengarna?

– Det finns alltid gamla hål att stoppa pengarna i, skulder och sånt. Annars har pengar ingen stor betydelse i mitt liv. Jag har de senaste åren valt att leva ett väldigt enkelt liv på min båt utan att äga en massa prylar och grejer och jag har trivts väldigt bra med det.

Just nu bor han dock i en stuga ute på Boholmarna då han sedan tidigare har köpt en ny båt som nu under vinterhalvåret har renoverats.

– Det är en 50 år gammal segelbåt som har legat på land ganska länge och som jag nu gör i ordning för en långsegling senare i sommar, det är min nästa utmaning efter Farmen.

Var bär det av?

– Det är lite oklart, men att ensamsegla till Skottland har alltid varit en dröm.

Hur skulle du jämföra den här nya utmaningen med Farmen?

– Det blir en mer fysisk än social sådan. Den enda sociala utmaningen är väl att jag är tvungen att stå ut med mig själv i ett antal veckor, ha ha.

Fakta

Niklas Ravnestam

Familj: En son som är sex år.

Bor: Tillfälligt i en stuga på Boholmarna, söder om Kalmar. Annars på sin segelbåt.

Intressen: Segling och foto.

Gör: Kör taxi.

Aktuell med: Vinnare av Farmen 2017.

Visa mer...

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.