Familj

Lokala förmågor vann Årets nätängel

Storebro/Kalmar Artikeln publicerades
Vinnaren av priset Årets nätängel, Sara Dahlström, chefredaktör på tidningen Hälsa & Fitness.
Foto:pressbild
Vinnaren av priset Årets nätängel, Sara Dahlström, chefredaktör på tidningen Hälsa & Fitness.

Under torsdagen arrangerades galan Årets nätängel i Stockholm och två av fyra vinnare kommer från Kalmar län: Noelle och Nathea Anemyr från Storebro och Sara Dahlström från Kalmar.

Priset för Årets Nätängel delades ut för tredje året i rad av försäkringsbolaget mySafety och har som mål att uppmärksamma aktiviteter och initiativ som verkar för en bättre ton och ett trevligare klimat på nätet.

Nytt för i år var att det varit en öppen nomineringsprocess där alla som vill har kunnat skicka in tips på vem eller vilka som mest förtjänar priset och över 500 nomineringar kom in under oktober månad.

Det största priset, priset till Årets nätängel, gick till Sara Dahlström från Kalmar, chefredaktör på tidningen Hälsa & Fitness.

– Det känns jättebra. Det är ett bevis på att det jag gör spelar roll, säger Sara Dahlström, chefredaktör på tidningen Hälsa & Fitness.

Prissumman var på 50 000 kronor och bland de nominerade fanns förutom vinnaren också Facebook-gruppen Heja livet och Stina Wollter.

– Jag hade inte en tanke på att jag skulle vinna. Jag var säker på att Stina Wolter, som har varit en stor förebild för mig, skulle ta hem priset, säger hon.

Priset till Årets nätängel Junior gick till Noelle och Nathea från Storebro i Vimmerbys kommun. Tjejerna är upphovsmakarna bakom initiativet "Rocka sockorna" som på tre år har blivit en folkrörelse som syns överallt på sociala medier under mars månad.

Tävlingen, som i år utökades till fyra kategorier, utsåg förutom Årets nätängel och Årets nätängel junior, även mediala och ideella nätänglar. Vinnaren av Årets ideella nätängel blev Spelhjälpen och Årets nätängel i media blev Jeanette Gustavsdotter.

Galan hölls av Daniel Paris och Gabriella Bark och på scen stod bland andra Ida Östensson från Make Equal, Andra Farhad från Börshajen och Nina Rung från Huskurage.

Fakta

Vinstmotivering

Årets Nätängel – Sara Dahlström

Oavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många.

Årets Nätängel junior – Noelle och Nathea, Rocka Sockorna

”Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen.” Orden är Natheas egna – och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera överallt – från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek.

Visa mer...