Familj

Minnesord: Hans ”Hasse” Nilsson

Familj Artikeln publicerades

Som tidigare meddelats har Hans ”Hasse” Nilsson avlidit 77 år gammal.

En veteran och hedersmedlem i Kalmar Pistolklubb har lämnat oss. Hasse var född och uppvuxen i Algutsrum på Öland. 1954 flyttade familjen till Kalmar, där han bott och verkat i hela sitt liv. Hasse var en mycket aktiv och mångsidig personlighet. Han var tidigt medlem i Kalmar Motorcykelklubb som framgångsrik tävlingsförare i dess Mopedsektion. Han var med om att starta Kalmar Volleybollklubb. Efter att ha provat olika sporter blev pistolskytte hans mest framgångsrika och långsiktiga sportintresse.

Hans mångsidiga yrkeskunskaper kom att uppskattas på de kända företagen Kalmar Verkstad, Kalmar Lantmän i två omgångar och Arenco. Han var även fackligt verksam i den lokala avdelningen IF Metall. När man lyssnar till Hasses arbetskamrater genom åren blir omdömena mycket positiva: Alltid att lita på, den bästa arbetskamrat jag haft, trevlig människa, humoristisk. Så hade han en egenhet, han värvade flera av sina arbetskamrater som medlemmar i Kalmar Pistolklubb. Under mycket lång tid var Hasse förtroendevald i pistolklubben och i pistolskyttekretsen. Som aktiv tävlingsskytt blev det mycket verksamhet i klubben och många resor till tävlingar. Nya medlemmar fick frikostigt del av Hasses erfarenheter. Han medverkade med största noggrannhet i administrativt och praktiskt arbete inom klubb och krets.

Om något blev fel eller någon rent av gjorde nåt dumt, fick vederbörande veta det, som regel med glimten i ögat. Men allvaret var inte att ta miste på. Hasse tyckte inte om konflikter. När Wilhelm Moberg-serien Raskens gick på TV, sa jag till honom, du tittar väl på den? Nä, svarade han, jag kan inte se på när människor är elaka mot varandra.

Hasse var hjälpsam, vänfast och matglad. Att avnjuta en lufsa eller en porterstek i hans sällskap var en ynnest. Vi saknar honom, men han lever i ljusa minnen. Våra tankar går till hans närmaste.

Birger Jägtoft