Familj

Minnesord Hasse Christensson

Minnesord Artikeln publicerades

Vår sällsynt vänliga, omtyckta vän och kamrat i Kalmar Norra Rotaryklubb, Hasse Christensson, lämnade oss den 20 augusti tidigare i år. Hasse blev invald i vår klubb 1979.

Rotary har mer än 20 000 medlemmar i över 150 länder. Den som är medlem i Rotary har möjlighet till meningsfulla personliga insatser genom medverkan i olika klubbprojekt. Hasse var ett föredöme i dessa avseenden och engagerade sig tidigt i klubben. Redan efter två år blev han vald till sekreterare för verksamhetsåret 1982-82, det vill säga som medlem i styrelsen.

Då hade han dessförinnan tränat genom att skriva våra veckobrev, vilket han gjorde inte mindre än 54 gånger fram till dess att Kalmar Norra Rotaryklubb firade 25-årsjubileum 1997. Hasse blev som traditionen bjuder president några år senare för år 1987-88. Det var ett uppdrag som Hasse skötte med stor omsorg.

Under senare år var det Hasse som på ett briljant sätt höll reda på vår närvarostatistik ständigt med uppmuntrande tillrop genom mejl. Den som skrev en kommentar till honom fick svar tillbaka skrivet med några vänliga ord. Han föregick oss alla med en mycket hög närvaro genom åren som medlem.

Den som fått föremånen att bli medlem i Kalmar Norra Rotaryklubb förväntas även bidra till ett glatt skämtlynne och sann vänskap. Det innebär att vederbörande bjuder sig på sig själv. Det gjorde Hasse under sin nästan 40 år långa medlemskap alltid med vänliga ögon och ett smittat leende.

Det kom ett samtal från en av kamraterna i Norra Kalmar Rotaryklubb när dessa rader skrevs med synpunkten att Hasse var den största av rotarianer, alltid beredd att hjälpa till. Det ligger mycket i det.

I skriften efter klubbens 30 år återfinns nedanstående rader:

De vänner vi mist i vår krets genom åren,

Dem minns vi med saknad, vemod och värma

Och visst finns dom där, alla ärren av såren

Ärr av saknad som tiden ej kan fjärma

Minnes av allt vad Ni var och gav

Låt oss minns, att alltid akta varandra,

Ge av vår glädje ej blott ställa krav!

Med visshet - en dag är det vår tur att vandra

I denna stund går våra tankar till Hasses nära och kära och det är med stor saknad och mycken värme som vi kommer ihåg vännen Hasse.