Familj

Minnesord över Sune Edgren

Oskarshamn Artikeln publicerades

Sune Edgrens hastiga bortgång är en stor förlust för Oskarshamns Skytteförening. Sune var en starkt sammanhållande kraft i föreningen.

Han var nästan alltid på plats vare sig det gällde luftgevärsskytte eller s.k. korthållsskytte. Han var som vanligt skjutledare vid vår skjutbana i Fagereke så sent som dagen innan han dog. Sune var och förblir den lugne alltid närvarande centralfiguren i vår förening på flera sätt. Vi fick stor respekt för honom. Det Sune inte visste om vår verksamhet och vår förening var inte värt att veta. Han hade en rad olika uppgifter hos oss. Det kommer inte att bli lätt att fylla det tomrum som Sune lämnar efter sig.

En väldigt viktig del av vår verksamhet är den sociala gemenskap vi känner. Där var Sunes närvaro något som man alltid räknade med och trivdes med.

Man brukar i skyttesammanhang skämtsamt säga:” -Gå med i skytteföreningen! -Lär dig skjuta och träffa kamrater!” När det gäller Sune Edgren håller nog alla med om att detta i hög grad gällde honom. Sune lärde sig skjuta som mycket ung och var med framgång med i olika tävlingssammanhang genom många år. Sune var alltid en omtyckt central gestalt för oss, numer oftast hos oss Veteraner som har en livaktig verksamhet. Han hade en slags tystlåten auktoritet som gjorde att alla lyssnade när han hade något att säga.

Sune gifte sig 1960 med sin Ing-Marie. De fick två söner och han arbetade som bilmekaniker på Karlbergs i Oskarshamn och sedan som arbetsledare för bilmekanikerna på samma firma i Högsby.

Ishockey, och då i synnerhet IK 70, var alltid ett av Sunes stora intressen. Sune hade även ett stort intresse för jakt och natur. När han inte var så lättrörlig längre förgyllde Sune tillvaron med att följa med hustrun på exempelvis Bingo.

Vi blev alla tagna av det plötsliga dödsbudet. En klen men ändå tröst kan vara att han fick somna in på ett skonsamt sätt. Han hann ändå bli medveten om vad skådespelerskan Mona Malm lär ha sagt: ”-Att åldras är inget för veklingar!”

För Sunes anhöriga med hustrun Ing-Marie och två söner är det inte så lätt nu. Våra tankar går till dem och vi vill ge uttryck för att vårt minne av deras Sune kommer att leva länge hos oss som vår Sune.

Bertil Svanström, ordf. Oskarshamns Skytteförening och Veteran.