Feature

Miss Korts och världsrekord i ölhävning

Feature Artikeln publicerades
Foto:Joy Lindstrand

Våren 1971 utsågs 19-åriga Ann-Kristin Ramström till "Miss Korts" i en av alla dessa befängda utseendetävlingar som florerade i slutet av 60- och början av 70-talet.

Den här gången handlade det om vem som bäst kunde bära upp de korta benkläder som då var högsta mode för unga damer. Tävlingen avgjordes på Teaterkällaren i Kalmar och arrangerades av teknologerna vid Lunds universitet. Juryn bestod av såväl manliga som – faktiskt – kvinnliga teknologer och "hade ett mycket svårt val och fick sammanträda fram till midnatt innan man kunde enas", meddelade Östra Småland.

I november samma år rapporterade tidningen att Miss Korts varit hedersgäst när lundateknologerna på sin skånska hemmaplan arrangerade Europamästerskapet i ölhävning. Tävlingen övervakades av professor L Gunnar Lindh, författare till världens första ölhävningskompendium, och hans kollega Sven Gabriel Bergström. Ett 30-tal törstiga deltagare från elva nationer ställde upp. Efter en uppvärmning med sex flaskor öl på vardera 45 centiliter satte Luc Parmentier från Belgien nytt världsrekord när han klämde i sig innehållet i en flaska på tiden 3,9 sekunder och utropades till Europamästare av Ann-Kristin Ramström, som skötte om segerceremonin.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.