Villa totalförstörd i brand

Trånshult Artikeln publicerades

På söndagen gjorde polisen en första teknisk undersökning i resterna av den villa i Trånshult i Högsby kommun som brann ner under natten till lördagen. Inga kvarlevor hittades.

Polisen har inte fått kontakt med mannen som bor i huset, men har talat med hans anhöriga.

Larmet inkom strax efter klockan två på natten till lördagen.

– Det är en enplansvilla som är helt övertänd, så det är inte så mycket att göra åt. Nu får vi koncentrera vi oss på att skydda närliggande byggnader, sade Janne Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten, vid tretiden.

Ett garage samt ytterligare en byggnad ligger i närheten av villan. Dessa ska dock ha klarat sig helt, säger Janne Karlsson vid fyratiden.

Det är fortfarande oklart om det kan ha uppstått några personskador i samband med branden. Polisen har spärrat av platsen och rubricerar händelsen som mordbrand, eftersom brandorsaken är okänd.

– Vi kommer att skicka dit tekniker när det har svalnat på platsen. Det är en totalbrand, taket har rasat in och hela byggnaden är nedbrunnen, säger Anders Olsson vid Kalmarpolisen.

Mannen som bor i huset har inte kunnat nås.

– En person är skriven på adressen och vi har inte fått kontakt med honom, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Mannen som är skriven på adressen är i 70-årsåldern och polisen har varit i kontakt med hans anhöriga.

På söndagen var polisens tekniker på plats utan att hitta några kvarlevor.

– Det innebär inte att de inte finns där, utan arbetet kommer att gå vidare imorgon, säger P-O Jansson vid Kalmarpolisen på söndagskvällen.