Narkotikapåverkad hade laddat vapen i bilen

Fågelfors Artikeln publicerades

Tre brottslingar hade dubbel otur på söndagen. Det ledde till att de greps och anhölls misstänkta för grovt vapenbrott, flera fall av brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Den första oturen för de tre, en 30-årig kvinna och två män i 35-årsåldern, var att polisbilen de mötte var utrustad med automatisk nummerplåtsavläsare.

– Bilen de körde hade körförbud så patrullen vände runt och då körde bilen iväg i en väldig fart, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Den andra oturen var att det var spårsnö, som gjorde att polispatrullen kunde hitta dem, trots att de lyckades skaka av sig polisbilen på små skogsvägar.

– De tre satt i bilen och samtliga visade tecken på narkotikapåverkan. Patrullen gjorde en husrannsakan i bilen och undangömt i den fanns ett skarpladdat vapen, flera knivar och andra föremål, säger Robert Loeffel.

Ingen av de tre har någon form av vapenlicens. Polisen vill inte kommentera vilka andra föremål som hittades i bilen och inte heller exakt vilken typ av vapen det rör sig om. Trion greps vid 13-tiden på söndagen och anhölls senare på eftermiddagen. Alla tre är kända av polisen sedan tidigare för olika typer av brott, men inte vapenbrott. De förnekar att de har begått något brott.