Programmet för sportlovet klart

HÖGSBY. Artikeln publicerades

Nästa vecka är det dags för sportlovet. I dagarna har också programmet fastställts, men om sedan allt kan genomföras beror på vädrets makter.

Först ut blir Högsbylan, som kör i gång under lördagen i Högsby sporthall och där ska man vara i gång med datorspel under fyra dagar. Ruda IF har planerat in dart på tisdag och innefotboll på onsdag, men även skridsko och skidåkning.

Biblioteket Misteln i Högsby har på lördagen sagostund. Därefter blir der filmvisning på måndagen. Brödspel ska visas upp av Heinz-Günthers Strömer på tisdagen, varpå minibio ­följer dagen därpå.

Berga Bio ska visa fyra filmer, nämligen Big Hero, Fåret Shaun, Paddington och Cirkeln vid inte mindre än elva tillfällen under sportlovet och hoppas på ett stort intresse.

Redan på söndagen ska föräldraföreningen i Fågelfors arrangera en maskerad och lovar då även roliga överraskningar.

I Långemåla sporthall väntar både skytte och bordtennis under tisdagskvällen. Samma kväll är det korvgrillning vid Berga SOK:s klubbstuga och förhoppningsvis även skidåkning.

Allgunnen–Sinnerbo byutvecklingsgrupp hoppas att skidbackarna i Aboda Klint ska vara öppna dag­ligen hela veckan.

Hanåsa aktivitetsförening i Högsby räknar med en ishockeyturnering och en pulkatävling

Fritidsgården i Högsby gör på tisdag en badresa till Växjö. På onsdag ska man åka till Boda Borg i Sävsjö samt till Aboda Klint på torsdag.