Såg sin stulna båt i en Blocketannons - man åtalas för häleri

Högsby kommun Artikeln publicerades
Detta är bilden på båten som fanns med i annonsen på nätet.
Foto: Polisens förundersökning
Detta är bilden på båten som fanns med i annonsen på nätet.

En annons på Blocket avslöjade var Högsbybons stulna båt hade tagit vägen. Den hade hamnat hos en annan Högsbybo som försökte sälja den vidare. Nu är han misstänkt för häleri, men förnekar brott.

I september 2016 stals en båt med tillhörande båtmotor från en privatperson i kommunen. Båten låg uppdragen och fastlåst med vajer vid Emån.

Ett halvår senare såg mannen sin båt i en annons på Blocket. ”Dax och sälja min båt pga nyköp. Perfekt till fiske." stod det bland annat i annonsen.

En man i 35-årsåldern, också hemmahörande i kommunen, var den som hade lagt upp annonsen. Han misstänks nu för häleri. Åklagaren menar att mannen har köpt eller befattat sig med stöldgodset, som han sedan har försökt sälja vidare.

Mannen medger att det är han som har lagt upp annonsen, men förnekar brott eftersom han inte visste om att den var stulen.

I förhör har den misstänkte sagt att han köpt båten i Virserum, men att han inte minns när. Han kommer heller inte ihåg vem han köpte båten av eller vad ”köp och sälj”- gruppen på Facebook, där han hittade båten, hette.