Misstänks ha sålt droger i väntan på fängelsestraff

Högsby Artikeln publicerades
I tre olika förpackningar ska 36-åringen sammanlagt ha innehaft cirka 70 gram amfetamin.
Foto: Polisen
I tre olika förpackningar ska 36-åringen sammanlagt ha innehaft cirka 70 gram amfetamin.

Nästan 70 gram amfetamin och två knivar ska mannen ha haft på sig när han greps i Högsby den 10 oktober. Enligt åtalat som nu väckts mot honom har han innehaft narkotikan ”i vart fall viss del i överlåtelsesyfte”.

36-åringen är flitigt förekommande i brottsregistret. I somras dömdes han till tre års fängelse för bland annat grov stöld, grovt vapenbrott och häleri. Då han inte har ansetts vara i riskzonen för att återfalla i brott har han varit på fri fot i väntan på sitt fängelsestraff.

Nu är han dock brottsmisstänkt på nytt. Med anledning av mannens bakgrund fattade polisen intresse för en bil skriven i hans namn. De tappade denna ur sikte och valde då att spana utanför en adress i centrala Högsby som mannen har koppling till. När han dök upp där visiterades han och greps.

Amfetaminet han hade på sig med låg i tre olika förpackningar och enligt åtalet har mannen också innehaft en digitalvåg och redlineplastpåsar. Detta gör att åklagaren menar att 36-åringen delvis har haft i syfte att sälja amfetaminet vidare.

Knivarna som hittades i mannens ryggsäck.
Foto: Polisen
Knivarna som hittades i mannens ryggsäck.

36-åringen erkänner att han har tagit amfetamin och att narkotikan är hans. Att han skulle vara en langare nekar han dock till. Likaså nekar han till brott mot knivlagen. Den ena kniven han hade i sin ryggsäck är en rakkniv. Den andra är en kniv som en anhörig har tillverkat, säger den misstänkte. Anledningen att han hade den på sig var för att lämna den till sina anhöriga.