Falsklarmare fångades på nya övervakningskameror

HULTSFRED Artikeln publicerades
Många besökare har uttryckt oro över att passera gallerian i Hultsfred. Nu har övervakningskameror satts upp för att öka tryggheten.
Foto: Tommy Nilsson
Många besökare har uttryckt oro över att passera gallerian i Hultsfred. Nu har övervakningskameror satts upp för att öka tryggheten.

Gallerians nya övervakningskameror kom till användning direkt.

Nu hoppas polisen att bilderna ska hjälpa till att identifiera den person som i lördags tryckte på en larmknapp och orsakade utrymning av byggnaden.

På lördagskvällen fick gallerian i Hultsfred tömmas på folk efter att brandlarmet gått. Det visade sig snart att någon larmat falskt genom att trycka på en knapp i byggnaden.

Det har hänt flera gånger tidigare och nyligen sattes övervakningskameror upp i gallerian för att få ned antalet falsklarm och öka tryggheten för besökare.

– Mindre nogräknade personer trycker på knappen och sticker. Men det som verkligen skär i hjärtat är när vanliga människor känner oro för att passera gallerian när de ska gå och handla, sa kommunchefen Lars-Erik Rönnlund till tidningen då.

LÄS MER OM NYA ÖVERVAKNINGSKAMERORNA:

Nu fastnade lördagens falsklarmare på bild.

– Vi har inlett en förundersökning för att identifiera personen som syns på filmerna, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Det är Coop Konsum i gallerian som har anmält lördagens händelse. Butiken uppger för polisen att en falsk utryckning kostar dem mellan 6 000 och 10 000 kronor.