Misstänkt för mordförsöket släppt: ”Försvagade misstankar”

Virserum Artikeln publicerades

Misstankarna mot den gripne 19-åringen är betydligt försvagade, säger åklagaren. Utredningen av mordförsöket i Virserum går vidare och den misstänkte har släppts.

På tisdagsmorgonen släpptes 19-åringen på fri fot.

– Det beror på det vi har inhämtat i utredningen, bland annat förhör med olika personer, säger Johan Fahlander, kammaråklagare.

Han berättar att han gick igenom handlingarna på måndagen och gjorde avstämningar med utredare både på måndagseftermiddagen och tisdagsmorgonen och konstaterade att 19-åringen inte kunde begäras häktad.

– Formellt är han fortfarande misstänkt, men misstankarna är betydligt försvagade. Utredningen har fortfarande inte pågått lång tid och det är mycket folk vi vill höra, säger Johan Fahlander.

På tisdagsmorgonen vårdades den 40-årige man som utsattes för mordförsöket i lördags fortfarande på sjukhus. Framöver fortsätter utredningen, bland annat med fler förhör.

– Det har säkrats lite grejer av teknisk karaktär, men mest handlar det om iakttagelser från människor som är betydelsefulla, säger Johan Fahlander.