Två män begärs häktade för mordförsöket i Virserum

Virserum Artikeln publicerades

På onsdagen greps och anhölls två 20-åriga män misstänkta för mordförsöket i Virserum i lördags. På torsdagen begärdes de häktade, för mordförsök och grovt rån.

Åklagare Johan Fahlander, som håller i utredningen, är förtegen om vad som ledde fram till de två männen.

– Det var utredningen som ledde fram till dem. Det är mycket muntliga uppgifter från förhörspersoner som var på eller vid platsen, men även andra åtgärder har varit betydelsefulla och bidragit med ytterligare information, säger han.

Han vill inte kommentera om de två männen är kända av polis sedan tidigare och inte heller om de känner offret. Mordförsöket inträffade på lördagseftermiddagen och offret, en man i 40-årsåldern, fördes till sjukhus med stickskador. Tidigt kom uppgifter om att det var flera personer på platsen, omkring tio stycken.

Åklagaren vill inte kommentera om någon av de två som nu är anhållna höll i vapnet som orsakade stickskadorna. Däremot säger han att misstankarna mot den 19-åring som först greps, kort efter mordförsöket, är svaga.

– Han är inte helt avförd från utredningen, men misstankarna är rätt svaga. Däremot tycker jag att det är skapligt tydligt med de här två, säger Johan Fahlander.

På torsdagseftermiddagen begärde han dem häktade för mordförsöket och grovt rån och han menar att de ska häktas på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Häktningsförhandling blir troligen på fredagen.