Insändare & Debatt

Riskerar betygen i skola med trådlöst nätverk

Insändare & Debatt ,
Trådlös uppkoppling är vanlig i skolorna. Men alla elever klarar inte av det och då spelar det ingen roll hur ambitiös man är – man riskerar att få dåliga betyg eller inga betyg alls.
Foto:JESSICA GOW/TT
Trådlös uppkoppling är vanlig i skolorna. Men alla elever klarar inte av det och då spelar det ingen roll hur ambitiös man är – man riskerar att få dåliga betyg eller inga betyg alls.

Jag går i sexan på en ganska stor skola där alla använder datorer och Ipad. Det är jättekul, tycker alla andra, men jag känner av det trådlösa nätverket så mycket att jag inte kan vara i skolbyggnaden några längre stunder.

Därför har jag ibland fått jobba utomhus eller gå hem.

Jag har gjort alla uppgifter men inte kunnat vara med på grupparbeten och diskussioner. Jag har skrivit jättebra på alla prov och skulle nog fått A eller B i många ämnen, men nu riskerar jag att inte få några betyg alls – eller väldigt låga sådana. Det har lärarna uttryckligen sagt och då känns det inte så kul att jobba på resten av terminen – man får ju inga bra betyg ändå.

Diskussion verkar vara ledordet för bedömning och betygsättning på skolan. Då tycker jag skolan borde anställa en person som diskuterar med mig! Skolan ska anpassa arbetsmiljön efter elevernas behov, säger Skolverket. Skolan skulle aldrig komma undan med att säga till en jordnötsallergiker: ”På den här skola så äter alla jordnötter hela dagarna för att det är så modernt och nyttigt!”. ”Kan du inte vara i klassrummet och diskutera med de andra så får du tyvärr inget betyg”. Eller om det hade börjat en elev som satt i rullstol och klassrummet låg på tredje våningen och det inte fanns någon hiss. Hade de då sagt att: ”Sorry, men du kan ju inte diskutera med de andra i klassrummet så får inga betyg du heller.”?

Varför säger de så till mig då?

Jag har lika stor rätt till rättvisa betyg som alla andra. De på skolan tycker att jag ska gå till kuratorn och prata. Om vad? Att lärarna har bestämt att jag minsann inte ska ha några bra betyg för att jag inte är som alla andra?

Tidigare år har jag gått i mindre skolor som jobbat mest med papper och penna. Lärarna där har alltid sagt att jag är duktig. Jag har alltid gjort mitt bästa i skolan och tyckt att merparten av ämnena är roliga – men nu har motivationen försvunnit. Gissa varför.

Jag hoppas att det finns ett högstadium jag kan gå på och må bra.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.