Insändare

"Fega bara inte ur nu, Anna Kinberg Batra"

Insändare ,
Anna Kinberg Batra (M) räcker ut handen till Jimmie Åkesson (SD).
Foto:Fredrik Sandberg/TT
Anna Kinberg Batra (M) räcker ut handen till Jimmie Åkesson (SD).

Så klokt och bra av Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra, att hon inser att det inte går längre att stänga ute Sveriges tredje största parti.

Nämligen SD. Utan att hon istället börjar föra politiska samtal med Sverigedemokraterna. Något som hon också har stort stöd ifrån många av sina moderatväljare. Bra att moderaterna och SD rör om i den svenska politiken. Det råder ju fullständigt stiltje där just nu. Nu är det bara att hoppas att hon skrider till verket och fäller regeringen Löfven tidigare än 2018, med en gemensam budget. Det är många som tror och hoppas på detta just nu. Fega bara inte ur nu, Anna Kinberg Batra. Utan håll fast, oavsett alla de olyckskorpar som nu kraxa högt.

Att sedan de övriga allianspartierna inte ser möjligheter utan bara hinder, det är bara att beklaga. Att de fortsätter att stänga ute Sverigedemokraterna och vägrar att släppa in den i värmen är ju bara att tolka som att de fortsätter att stå på ett ställe och trampa vatten i svensk politik. Vägrar att se, att ett poliskt parti vill och kan. Tvätta sin byk, slänga bort, rensa upp och börja samarbeta.

Majoriteten av M- och KD-väljarna är för ett samtal med Sverigedemokraterna. 81 procent av M-väljarna tycker att det är en bra idé. Liberalernas väljare tycker 54 procent att man ska föra samtal med SD. Medan bara 19 procent av Centerpartister säger ja. Väljarundersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet.

Annie Lööf fortsätter att säga nej till ett samarbete med SD och säger.: "SD är ett parti med rasistiska rötter och med en människosyn som står långt från min och Centerpartiets". Tyvärr så har nog Annie Lööf och Centerpartiet glömt sina egna bruna rötter. Det var inte så länge sedan som hon och en arbetsgrupp inom centern, I ett idéprogram föreslog en bland annat att C skulle öppna för månggifte, fri invandring och slopande av skolplikten. Som tur var så backade de ifrån detta, då det inte var så väl genomtänkt förslag.

Med detta samarbete mellan M och SD, så kan Sverige ha en alliansregering redan i höst, med då måste de övriga allianspartierna slutar att tjura och ställa sig positiva till att fälla Löfvens budget med en egen gemensam alliansbudget. Nu är det upp till bevis.

Leif Axelsson, Oskarshamn